Published On: mar, Dec 3rd, 2013

Gabriela Perianu: “Sa joci la 19 ani la un Campionat Mondial e ceva incredibil”

perianuInterul stinga de la Dunarea Braila are 19 ani, 1,87 metri si o forta de aruncare extraordinara. Va fi mezina lotului Romaniei la Campionatul Mondial din Serbia, care va debuta pe 6 decembrie. Clubul actual, Dunarea Braila, a primit oferte de la marile echipe ale Europei pentru transferul ei. Oltchim si Gyor si-au dorit-o pe Perianu, in trecut, dar a ramas la Braila.

Perianu a inceput sa joace handbal in 2004, la 10 ani. Juca intr-o echipa cu doi ani mai mare, pentru ca la categoria ei de virsta nu avea motivatie. Primul post a fost insa cel de extrema. La junioare a demonstrat ce era de demonstrat. A fost desemnata cel mai bun inter stinga la Campionatul Mondial de tineret din 2012, acolo unde Romania s-a clasat pe 4. La fel, a facut parte din echipa ideala si la Europeanul de junioare din 2011.

"E un sentiment aparte cind joci pentru nationala tarii tale. Acum, cind ma gindesc ca voi merge la Mondiale, parca nu-mi vine sa cred. E ceva insa la care am visat dintotdeauna!" , spune Gabi.

Perianu isi doreste sa joace curind si in Liga Campionilor. "Peste cinci ani ma vad la o echipa buna. Poate la Gyor sau la Buducnost. Neagu mi-a vorbit foarte frumos de Muntenegru. Pacat ca s-a desfiintat Oltchim, poate as fi ajuns acolo. Sa ramin in Romania".

Toate coechipierele o striga pe Gabi  "Bebe".  "Asta mi-a ramas de la junioare si tineret. Pun foarte mult suflet in ceea ce fac si cind echipa pierdea, eu inevitabil plingeam. Ca un bebe!", povesteste Perianu. Acum lucrurile s-au mai schimbat. "Incerc sa ma abtin, sa invat din infringeri!".

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-