Published On: mie, Dec 11th, 2013

Europa unita prin cei mici

GE DIGITAL CAMERAIn noiembrie 2013 s-a derulat la Alcanede, Portugalia,  prima reuniune din cadrul proiectului  Active, Sportive, Healthy, European Youth Team-COM-13-PM-184-BR-GR. La reuniune au participat reprezentanti ai scolilor din Italia, Spania, Finlanda, Ungaria, Polonia, Portugalia, Turcia si Romania.  Scoala Gimnaziala “Ecaterina Teodoroiu” din Braila a fost reprezentata de coordonatorul proiectului – Tanase Maria, si profesorii Gociu Mihaela si Cretu Georgel.

“Aceasta prima reuniune de proiect s-a constituit ca inceput al unei colaborari deschise si toti membrii delegatiilor au apreciat-o in sens pozitiv.” – a declarat Maria Tanase, coordonatorul proiectului.

Tot in luna noiembrie, Gradinita cu program prelungit nr. 9 Braila  a fost gazda celei de a cincea reuniuni din cadrul unui alt proiect multilateral Comenius – ,,Europe with our voice''.

Programul a cuprins 3 parti: cantece si dansuri ale tarilor participante in proiect; sezatoare romaneasca; program de cantece si poezii in limba engleza.

„Prin acest proiect  dorim sa aratam copiilor ca ei toti, indiferent de cultura, doresc acelasi lucru: sa se joace, sa invete, sa se bucure de tot ce-i inconjoara si o pot face intr-o relatie de prietenie, de respect si intrajutorare reciproca, intr-un climat de stabilitate si de buna intelegere

Acest proiect isi propune sa  uneasca gandurile, ideile sentimentele copiilor, tinerilor din toata Europa,  prin actiunile lor" a declarat prof. Mocanu Mirela.

Din proiect fac parte si alte 6 scoli europene din Italia, Spania, Turcia, Polonia, Grecia si Ungaria.

Comentarii

comentariu

About the Author

-