Published On: joi, Dec 19th, 2013

Costul standard per elev/prescolar mai mare din 2014

Share This
Tags

eleviPotrivit unui proiect  normativ al Ministerului Educatiei, costul standard per elev din invatamantul gimnazial din mediul urban, va fi majorat, din 2014, cu 72 de lei. Astfel suma va creste de la 2.420 la 2.492  de lei.

De la 1 ianuarie 2014, cei 2 492 de lei, va fi costul standard care reprezinta cheltuieli (per elev din invatamantul gimnazial din mediul urban) cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani, stabilite prin lege, precum si contributiile aferente acestora. Este majorat si costul standard per elev/scolar privind cheltuielile de pregatire profesionala, cheltuieli cu evaluarea periodica si cheltuielile prevazute la articolul bugetar „bunuri si servicii”, de la 301 lei in 2013 la 306 lei.

„Finantarea de baza a unei unitati scolare rezulta prin multiplicarea costului standard per elev/prescolar cu coeficienti specifici unitatii scolare si cu numarul de elevi si se aproba anual prin hotarare a Guvernului, in conformitate cu prevederile art. 40 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare”, se precizeaza in nota de fundamentare a proiectului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-