Published On: mar, Dec 10th, 2013

Controale de sarbatori si in spitale

eugen nicolaescu*coordonatorii acestei activitati sunt secretarii de stat Raed Arafat, Adrian Pana si secretarul general George Diga

In perioada 10 – 15 decembrie, in  340 de spitale publice din tara, Ministerul Sanatatii a stabilit controale pentru functionarea corespunzatoare a acestora in perioada sarbatorilor de iarna.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat un ordin precum ca executarea controalelor va fi facuta de Directiile judetene de sanatate publica (DSP), si vizeaza asigurarea cu medicamente si material sanitare de stricta necesitate, planificarea echipelor medicale, organizarea desfacerii de medicamente si stabilirea farmaciilor cu program non-stop. DSP se va asigura ca asistenta medicala va fi asigurata si in mediul rural.

“In baza acestor rezultate vom inotcmi planul de masuri pentru evaluarea capacitatii unitatilor din sistemul de sanatate pentru asigurarea necesarului de medicamente, materiale sanitare si echipe medicale in perioada 24 decembrie – 6 ianuarie 2014. Planul de masuri imi va fi prezentat, dupa care, pe data de 19 decembrie, la o videoconferinta, il vom prezenta tututror celor interesati – ma refer la prefecti, directorii de DSP, coordonatorii activitatior medicale de la nivelul consiliilor judetene, manageri de spitale, reprezentanti ai Colegiului Medicilor si Colegiului Farmacistilor, reprezentanti ai Societatii Nationale de Medicina si Familie”, a afirmat Eugen Nicolaescu, intr-o conferinta de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-