Published On: mar, Dec 17th, 2013

Naveta profesorilor suplinitori va fi decontata

profesoriPotrivit Mediafax, Plenul Senatului a adoptat, marti, o propunere legislativa care prevede decontarea cheltuielilor de naveta pentru profesorii suplinitori.

Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare modificarea articolului 105 din Legea educatiei, astfel incat personalul didactic auxiliar sa poata beneficia de decontarea cheltuielilor pentru naveta.

Legea educatiei nationale prevede ca personalul din invatamantul preuniversitar este format din personal didactic, personal didactic auxiliar si personal administrativ sau nedidactic, acest lucru insemnand ca personalul didactic este distinct de personalul didactic auxiliar.

In conditiile in care articolul 105 din Legea educatiei prevede ca decontarea cheltuielilor pentru naveta se efectueaza numai pentru cadrele didactice, in aceasta denumire nefiind inclus si personalul auxiliar, s-a ajuns la situatia in care personalul auxiliar, care este destul de numeros la nivelul intregii tari, sa nu beneficieze de decontarea transportului.

"Acest lucru are un impact financiar destul de mare asupra persoanelor aflate in aceasta situatie, deoarece cheltuielile cu transportul pot ajunge si la 300 de lei pe luna, in conditiile in care salariul este in jurul sumei de 1.000 de lei", se mai arata in expunerea de motive. Astfel, propunerea legislativa adauga un nou alineat la articolul 105 din Legea educatiei, prin care se insereaza, alaturi de cadrele didactice, si personalul didactic auxiliar, ca beneficiar al decontarii transportului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-