Published On: mie, Dec 18th, 2013

5 produse cu cea mai mare probabilitate de scumpire in 2014

scumpiriOdata cu majorarea accizelor din luna ianuarie 2014, unele produse vor costa mai mult.

Alcoolul. Printr-o noua ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului fiscal, micii distileri de alcool etilic, a caror capacitate de productie nu depaseste 10 hectolitri de alcool pur, va fi majorata de la 475 euro/hl la 500 euro/hl.

Berea. Premierul Victor Ponta a declarat ca accizele vor fi indexate de la 1 ianuarie 2014 in functie de rata inflatiei si nu de cursul de schimb afisat de BCE in data de 1 octombrie. Taxele colectate in prezent pentru bugetul de stat reprezinta aproximativ 45% din pretul unei beri.

Tigari. Din ianuarie anul viitor este prevazuta schimbarea modului de calcul al cursului valutar pentru produsele accizabile, ceea ce va determina, cu siguranta, cresterea preturilor.

Ciocolata. Cat de curand ciocolata ar putea deveni un produs de lux, atat timp cat va avea un continut ridicat de cacao. Costurile materiei prime a unei ciocolate de 100 grame a crescut in ultimul an cu 28%.

Painea. Odata ce anul acesta Roamania a avut un an bun, e foarte putin probabil ca aceasta performanta sa se repete si anul viitor. Probabil acest lucru va aduce scumpiri de pana la 15 %.

Comentarii

comentariu

About the Author

-