Published On: Soare, Noi 10th, 2013

Un fost guvernator american acuza Rusia ca se afla in spatele protestelor anti gazele de sist!

John Engler, fost guvernator Michigan, la emisiunea "Dupa 20 de ani": N-ar fi surpriza ca in spatele protestelor anti gazele de sist sa fie Rusia”, scrie Mediafax. Republicanul John Engler, presedintele Business Roundtable (BRT), asociatia managerilor celor mai puternice corporatii americane, a sugerat ca in spatele protestelor impotriva gazelor de sist s-ar putea afla interese din Rusia, adaugand ca e doar o opinie, fara a detine dovezi in aceasta directie.

John Engler, fost senator si fost guvernator al statului Michigan, a fost invitatul editiei de duminica a emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV si de voyo.ro, si care este moderata de Cristian Leonte si ii are ca invitati permanenti pe jurnalistii Claudiu Pandaru (directorul editorial Mediafax Group) si Cristian Hostiuc (director editorial "Ziarul Financiar").

"Unii nu accepta concurenta din alte surse. Poate fi ridicata si aceasta problema. Nu cred ca ar fi o surpriza sa aflam ca protestul poate fi finantat de Rusia, care are interese legate de resursele din Romania. Dar, acestea fiind spuse, exista mai multe interese economice. (…) Nu stiu asta. Doar sugeram ca… Si noi avem proteste legate de protectia mediului. Nu stiu daca oamenii au fost platiti sau nu de catre cineva. Dar informatiile de la care au pornit nu sunt intotdeauna fundamentate pe date stiintifice", a declarat John Engler, presedintele Business Roundtable, la emisiunea "Dupa 20 de ani".

El a admis ca in societati deschise astfel de proteste sunt permise, fiind de parere ca provocarea este, daca te afli de cealalta parte a baricadei, sa explici cu atentie si cu multe detalii de ce crezi ca este o decizie potrivita.

In opinia lui, provocarea este ca oamenii sa inteleaga care este baza protestelor lor, daca se bazeaza pe date stiintifice sau daca la mijloc sunt interesele concurentei.

Cat priveste Statele Unite, Engler sustine ca SUA pot atinge un nivel maxim de independenta energetica datorita exploatarii gazelor de sist.

In ce priveste influenta Rusiei, presedintele BRT crede ca "toata lumea este de acord ca unele tari, precum Romania, au fost trase inapoi considerabil de influenta semnificativa a Rusiei".

Comentarii

comentariu

About the Author

-