Published On: lun, Noi 4th, 2013

Trofeul “Chira Chiralina” ramane la Braila

Share This
Tags

Grupul antic folk brailaWeekend plin de muzica buna, la Casa Tineretului din Braila, unde timp de trei zile a avut loc festivalul de folk  “Chira Chiralina”.

Organizata cu sprijinul Consiliului Judetean Braila si Centrului de Creatie Braila, Festivalul National de Folk „Chira Chiralina” a ajuns la cea de-a VIII-a editie.

Marele Premiu din acest an, in valoare de 5000 lei, a ramas la Braila si a fost castigat de Grupul Antic, infiintat de directorul Scolii Populare de Arta.

Au primit diplome de participare Ana Maria Baitel, Marius Dascau Band, Adina Farcas Gherghina, Ana Maria Dumitru, Gheorghe Placinta, Pur si Simplu, Poze cu Sunet, Carpediem, Strain si Trupa Vietii. Premiul de Popularitate a fost acordat trupei Moldavia Folk.

Premiul III, in valoare de 1500 lei a fost acordat celor de la Trupa Vitamina Folk. Premiul II, in valoare de 2000 lei –a fost acordat celor din Proiectul Tivador, iar premiul I, in valoare de 2500 lei s-a dus catre Trupa Descantec.

Juriul a fost prezidat de Titus Andrei, realizator la Radio Romania, avand ca membri pe Alex Revenco, redactor la Jurnalul National, Stefan Stanescu, producator TVR, Marius Matache, administratorul site-ului "foreverfolk" si actrita Mihaela Trofimov, de la Teatrul "Maria Filotti".

Festivalul concurs este un eveniment anual, competitiv organizat de Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie Braila, si are drept scop descoperirea si promovarea a noi talente interpretative si de creatie ale muzicii folk, de continuarea unei importante traditii a genului la Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-