Published On: vin, Noi 22nd, 2013

Taxa pe constructiile speciale va genera scumpirea alimentelor

Share This
Tags

* asta spun agricultorii braileni despre noul bir pe care il vor plati, de anul viitor, pentru amenajarile de genul serelor, solariilor, adaposturilor pentru animale sau ciupercariilor

Producatorii agricoli braileni care vor plati, de la 1 ianuarie 2014, asa-numitul “impozit pe constructiile speciale” vor fi nevoiti sa mareasca pretul produselor vegetale sau animale pe care la vand. Noul bir ii va afecta pe toti ce care detin constructii agricole precum grajduri, sere, solarii, rasadnite, ciupercarii, silozuri sau constructii zootehnice, iar acestia spun ca noua cheltuiala va intra, ca de obicei, in pretul produselor agricole sau animalelor si va ajunge sa fie platita, pana la urma, tot de consumatorul final, adica de cetateanul de rand.

Producatorii agricoli sunt nemultumiti ca, in loc sa-i stimuleze prin masuri fiscale, statul ii impovareaza cu noi taxe si impozite, pentru a sustine o birocratie supradimensionata.

Fermierii braileni se tem ca, sub povara noilor taxe, micii producatori agricoli vor ajunge sa renunte la activitatea economica si se vor multumi sa produca doar pentru consumul casnic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-