Published On: lun, Noi 25th, 2013

Simulare de cutremur, in centrul Brailei

* exercitiul este programat pentru ziua de joi, 28 noiembrie, in zona Liceului Economic si a Gradinii Mari

Joi, 28 noiembrie, in centrul vechi al Brailei va avea loc un exercitiu de interventie in caz de cutremur. Actiunea este organizata de autoritatile locale, pentru a se verifica pregatirea institutiilor implicate, in cazul in care s-ar intampla un cutremur real.

Simularea sa incepe la ora 10.30 si va fi anuntata prin sirena montata la Teatrul “Maria Filotti”. Aceasta se va desfasura in zona Liceului Economic “Ion Ghica”, unde se va urmari rapiditatea cu care elevii evacueaza cladirea, precum si nivelul de coordonare a echipelor de interventie. Scenariul exercitiului prevede, de asemenea, izbucnirea unui incendiu in laboratorul de chimie al institutiei de invatamant, precum si un inceput de incendiu la statia “Peco” de langa Gradina Mare.

La simulare vor participa echipe ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politiei, Jandarmeriei, Garnizoanei Braila, Crucii Rosii, precum si echipe de interventie ale “Electrica”, “Distrigaz” si CUP “Dunarea”.

Autoritatile locale apreciaza ca astfel de simulari sunt cu atat mai oportune, cu cat Braila se numara printre localitatile cu grad de risc avansat, datorita apropierii de zona seismica Vrancea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-