Published On: vin, Noi 15th, 2013

Seful IJSU Galati, despre acuzatiile catre prefect

Share This
Tags

* "Sunt o aiureala, in comisie erau cinci persoane, nu doar prefectul", a declarat Vasile Balaban, care a mai spus ca il cunoaste foarte bine pe prefectul judetului Galati, ultima data cand a discutat cu acesta fiind in urma cu doua zile.

Prefectul judetului Galati, Emanoil Catalin Bocaneanu, a fost retinut vineri, fiind acuzat de trafic de influenta, santaj, instigare la folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Procurorii il acuza pe Bocaneanu ca "s-a implicat activ", cu ocazia concursului desfasurat, in luna august, pentru ocuparea functiei de inspector sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati, in calitate de membru al comisiei, in sprijinirea unui candidat, pentru ca acesta sa fie declarat castigator, primind in schimb alimente si bauturi.

"Totodata, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin l-a determinat pe un alt candidat din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita sa nu-si valorifice corect cunostintele in vederea ocuparii functiei pentru care candida. Anterior, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin, fiind deja prefect al judetului Galati, primise in repetate randuri, de la candidatul pe care l-a sprijinit, produse alimentare si bauturi", au scris procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal Tudorel Chirnoaga si Bogdan-Valentin Topala, fiind acuzati de folosirea, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, respectiv complicitate la aceasta infractiune. Procurorii anticoruptie le-au adus la cunostinta celor doi acuzatiile.

Procurorii l-au retinut pentru 24 de ore pe Emanoil Catalin Bocaneanu si urmeaza sa ceara vineri Tribunalului Galati arestarea preventiva a acestuia pentru 29 de zile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-