Published On: vin, Noi 22nd, 2013

Reforma: comerciantii de lemne vor fi scosi din padure

Share This
Tags

Taierile ilegale de paduri pot fi stopate, insa nu de anul acesta, ci, treptat, incepand de anul viitor, cand se va pune in aplicare noul Cod Silvic, si pana in 2016, cand noua lege a padurilor va fi implementata in intregime, este de parere ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia-Ana Varga, care a sustinut pe 21 noiembrie o conferinta de presa la Resita.

Principala metoda care va revolutiona sistemul de exploatare a lemnului si, in opinia ministrului padurilor, va conduce in mare masura la stoparea furturilor este aceea ca lemnul nu va mai fi vandut din padure, ci numai din depozite si rampe amenajate special.

Ministrul padurilor a mai aratat ca se va produce o reforma profunda in sistemul silvic si multi dintre cei 17.000 de angajati vor trebui sa se reprofileze, astfel incat sa poata munci in noile depozite si sa asigure paza padurilor. De altfel, unul dintre elementele de noutate ale viitorului Cod Silvic, care ar trebui sa reduca numarul taierilor ilegale si furturilor, consta in aceea ca si paza padurilor private va fi asigurata din fonduri proprii de Romsilva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-