Published On: mie, Noi 6th, 2013

Prinsi cu 7 armele de vanatoare

Share This
Tags

arme 1In noaptea de 5 spre 6 octombrie, politisti de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au actionat in judetul nostru pentru prevenirea si combaterea braconajului cinegetic, in zona fondurilor de vanatoare din localitatile Sutesti, Sutu si Constantinesti.

In timpul desfasurarii activitatilor specifice, la ora 1:00, pe fondul de vanatoare nr. 38 Sutesti, a fost depistat un autoturism pe care politistii l-au urmarit circa doi kilometri pe camp si l-au oprit.

Politistii i-au identificat in habitaclu pe C.Georgian, 31 de ani C.Dan, 43 de ani si S.Dumitru, 43 de ani, toti din comuna Ramnicelu, carora li s-a stabilit ca, prin folosirea farurilor autoturismului, au impuscat 7 iepuri de camp, gasiti in masina, neavand autorizatie legala de vanatoare pe acel fond.

Cercetarile efectuate de politisti au mai stabilit ca autoturismul era condus de S.Dumitru, iar C.Dan, detinator legal de arma de vanatoare, a impuscat 3 iepuri de camp, iar C.Georgian a impuscat 4 iepuri cu o alta arma de vanatoare, apartinand altei persoane, insa nu este detinator legal, urmand a se stabili modalitatea in care acesta a intrat in posesia ei.

Cele doua arme de vanatoare, 50 de cartuse aferente, 7 iepuri si autoturismul  folosit la braconaj cinegetic, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

armeLui C.Georgian i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de vanatoare fara autorizatie legala, vanatoare fara permis de vanatoare, vanatoare prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculului, uz de arma letala fara drept si detinere ilegala de arma letala, lui C.Dan pentru vanatoare fara autorizatie legala si prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculului si uz de arma letala fara drept, iar lui S.Dumitru pentru transportul vanatului provenit din braconaj si complicitate la infractiunile de braconaj cinegetic.

De asemenea, politistii au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta lui C.Georgian, fiind gasite mai multe tuburi cartus, capse de initiere, pulbere si dispozitive de insertizat cartuse, precum si o piele de porc mistret.

Acesta va fi retinut pe baza de ordonanta si urmeaza ca maine, 7 octombrie a.c., sa fie prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Braila cu propunere de arestare preventiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-