Published On: lun, Noi 18th, 2013

Politistii braileni i-au invatat pe elevi cum sa se comporte

Share This
Tags

Politistii braileni din cadrul Biroului Proximitate, compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Serviciului Rutier, pe parcursul saptamanii trecute, au avut intalniri cu elevi ai claselor primare, gimnaziale, cat si liceeni din Braila, invatatu-i pe elevi cum sa se comporte pentru a nu fi implicati in fapte antisociale, in calitate de autori sau victime. De asemenea, copiii au vizionat filme si spoturi cu mesaj adaptat tematicii abordate, precum: „Drumul colorat”, „Semaforul”, „Daca ei pot, toata lumea poate. Traversati prin locurile marcate”.

Activitatile politistilor s-au inscris in Planul teritorial comun de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar.

O atentie deosebita a fost acordata informarii elevelor cu privire la modalitatile prin care tinerele fete sunt ademenite in retele de prostitutie. Adolescentele prezente la intalnire au inteles ca mirajul castigurilor materiale obtinute rapid si fara mari eforturi poate deveni un adevarat cosmar si au identificat o serie de factori de risc care pot conduce la transformarea lor in victime ale traficului de fiinte umane.

Activitatile preventive dedicate elevilor vor continua si in perioada urmatoare, avand in vedere faptul ca acestia pot deveni usor victime, dar si autori ai  infractiunilor, din cauza particularitatilor psihocomportamentale si de varsta specifice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-