Published On: mar, Noi 12th, 2013

Penelistul Gheorghe Caruz polueaza intentionat Dunarea, sustin fosti angajati

Sponsor PNL de marca, afaceristul Gheorghe Caruz, este acuzat de fosti angajati ca falsifica probele de apa supuse analizelor si polueaza astfel, intentionat, apa Dunarii, asa cum a semnalat in premiera Infobraila, in urma cu ceva vreme.

Ferma de porci de la Tichilesti este din nou un centrul unui urias scandal, liberalul Gheorghe Caruz, cunoscut brailenilor pentru ca a imputit ani de zile aerul din oras, fiind pus la zid de mai multi angajati, care nu s-au ferit sa spuna adevarul.

Polueaza Dunarea prin deversari in forma continuata. Eu lucrez ca operator la statia de epurare si am facut diverse sesizari la Garda de Mediu si la Sistemul de Gospodarire a Apelor si nu am primit nici un raspuns. Nimeni nu a luat nici o masura. Societatea nu detine autorizatie integrata de mediu si statia de epurare este nefunctionala. Da! Se falsifica probe de apa. Sistemul de Gospodarire a apelor are obligatia sa recolteze probe de apa, pentru a stabili depasirile. Deci, poluatorul plateste si seful statiei face un amestec de apa distilata cu ape uzate, dar in cantitate infima. Aceasta este un amestec de apa distilata cu un pigment, nu stiu ce contine acest pigment. Am sesizat Sistemul de Gospodarire a Apelor Braila, Buzau si Bucuresti, telefonic si scris. Aceste buletine de analiza, vreau sa se vada societatea care le-a facut, SC Labclas, este societatea familiei Caruz , deci acelasi patron este si la societatea de porci. Isi fac singuri analizele si uitati analizele sunt foarte bune”, a spus Marian Gheorghe.

Un alt angajat, Gigu Nicolae, sustine ca metoda este veche, iar Caruz a preluat-o de la comunisti: “Probele se dau exact cum sunt venite din complex deci sunt foarte proaste nu-I filtrat. E adevarat ca se masluiesc probele… Da! Cu apa distilata cu argint bagat in bidon. Pun substante sa dea o culoare gri acolo. Asa s-a lucrat si pe timpul lui Ceausescu si acum la fel! Si cand veneau controale mai de sus? Da, se mituiau oameni. Decantorul secundar e plin cu blegar si nu a funtionat tot anul asta, de cand e venit noul sef de statie”.

Falsificarea probelor este sustinuta si de Nelu Dumitrascu: “Da, a venit a dat seful de statie cu bidonul pe care il are Gheorghe Marian. Probe au venit de acolo si au plecat contrafacute. Pune apa acolo jumate pamant”.

In replica, Gheorghe Caruz , implicat intr-un imens scandal de poluare la inceputul anilor 1990, spune ca angajatii care azi il acuza i-au sabotat statia de epurare, pe care “au dat-o peste cap”, facand astfel ca ea sa nu functioneze in paramentri normali, se arata intr-o stire ProTv.

Autoritatile au efectuat 8 controale in 2013, neregulile tinandu-se lant la porcaria lui Caruz. Astfel, pentru lipsa autorizatiei integrate de mediu societatea a fost amendata cu 30.000 de lei, pentru deversarea apelor uzate in Dunarecu valori determinate ale indicatorilor de calitate ce depasesc limitele maxime admise – 75.000 de lei (3.09.2013), iar in data de 4.11.2013 a primit amenda 50.000 de lei pentru nerealizarea la timp a masurilor stabilite in cadrul controalelor. In comunicatul respectiv, Garda de Mediu afirma ca va verifica si noile sesizari aparute pe tema deverarilor, pe care presa le-a facut in data de 8.11.2013.

La ora publicarii acestui material, porcaria lui Caruz imputea in continuare Dunarea. Asteptam cu real interes cum va reactiona conducerea PNL, in conditiile in care Caruz a dat bani grei liberalilor si i-a dirijat si ii dirijeaza din umbra de mai bine de 10 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-