Published On: Soare, Noi 24th, 2013

Modificari privind acordarea tichetelor de masa

Share This
Tags

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati aduce la cunostinta contribuabililor ca, in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 701 din 15 noiembrie 2013 a fost publicata Legea nr. 291/2013 privind acordarea tichetelor de masa. Potrivit actului normativ mai sus mentionat, angajatorii vor putea acorda salariatilor atat tichete de masa pe suport hartie cat si tichete de masa in format electronic.

Spre deosebire de tichetele de masa pe suport hartie, care nu permit acordarea restului de bani la achizitionarea unor produse a caror valoare este mai mica decat valoarea nominala inscrisa pe tichet, in cazul tichetelor de masa pe suport electronic, debitarea sumelor corespunzatoare produselor alimentare solicitate de salariat se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare.

Noile reglementari stabilesc ca, angajatorul va avea libertatea de a decide daca acorda tichete de masa si sub ce forma, pe suport hartie sau in format electronic, in urma consultarii cu salariatii, prin organizatiile sindicale sau prin reprezentantii salariatilor, dupa caz.

Mentionam ca, valoarea nominala a tichetelor de masa, fie pe suport hartie, fie in format electronic, nu va putea fi diminuata in niciun mod, in prezent un tichet de masa avand valoarea de 9,35 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-