Published On: mie, Noi 6th, 2013

Hoti identificati si prinsi de politisti

Share This
Tags

politie-dubaIeri, 5 noiembrie, T.Gheorghe, din Braila, a sesizat la Politie faptul ca, in noaptea anterioara, persoane necunoscute i-au sustras, prin demontare, geamurile oglinzilor de la autoturismul sau, care se afla parcat pe Bulevardul Dorobantilor.

In urma cercetarilor si verificarilor efectuate de politistii de la Biroul Investigatii Criminale- compartimentul Furturi din auto, s-a stabilit ca principalul suspect este A.Cosmin, 19 ani, din municipiul Galati, care, fiind instigat de S.Dorin si T.Alexandru, ambii din Galati, impreuna s-au deplasat cu autoturismul in municipiul nostru si a sustras geamurilor oglinzilor autoturismului reclamantului si de la un alt autoturism, parcat pe Calea Calarasilor, proprietatea braileanului T.Victor.

Prejudiciul total cauzat este de 6.000 de lei, fiind recuperat in proportie de 50%.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru furt calificat, pe numele lui A.Cosmin, si pentru instigare la furt calificat, pentru ceilalti doi galateni.

Cei trei autori au fost retinuti pe baza de ordonanta si introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila, urmand ca astazi sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a autorilor.

Ieri dimineata, la orele 7:40, G.Vasile, administrator al unei societati comerciale din comuna Tichilesti, a sesizat la Postul de Politie Comunal faptul ca, in noaptea anterioara, persoane necunoscute au sectionat si sustras o conducta metalica, de la statia de irigat ce deserveste societatea, amplasata in camp si neasigurata cu paza.

Politisti de la Sectia 2 de Politie Rurala Braila au efectuat cercetari si investigatii in teren si au stabilit ca autorii sunt A.Viorel, 42 de ani si C.Gheorghe, 33 de ani, care au sapat un sant si au taiat cu un aparat de sudura tip autogen conducta metalica in lungime de 12 metri, avand diametrul de 320 mm.

In urma activitatilor de cercetare conducta a fost gasita la un centru de achizitii a deseurilor feroase din comuna Chiscani, fiind indisponibilizata in vederea restituirii societatii prejudiciate.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru furt calificat.

Aseara, la orele 20:05, politisti de la Sectia 3 de Politie Rurala Faurei au fost sesizati, prin apelul de urgenta 112, despre faptul ca, pe DJ 203, intre localitatile Satuc si Galbenu, persoane necunoscute sustrag copaci.

Politistii s-au deplasat imediat in locul indicat si i-au prins in flagrant pe B.Ion, 49 de ani si F.Ion, 50 de ani, ambii din comuna Galbenu, in timp ce incercau sa sustraga doi plopi de pe marginea DJ 203, folosindu-se de o drujba pentru a-i taia.

Materialul lemnos a fost predat la o societate comerciala de profil, iar drujba a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de tentativa la furt calificat.

Tot aseara la orele 20:15, un localnic din orasul Ianca a sesizat la Politie faptul ca doi tineri necunoscuti incearca sa sustraga o teava metalica, de la vechea conducta de canalizare, situata pe strada Stadionului.

Politistii i-au prins in flagrant pe L.Auras, 22 de ani si E.Marian, 35 de ani, ambii din orasul Ianca, dupa ce au sustras bucata de teava metalica, in lungime de 8 metri, cu diametrul de 20 de cm, din vechea conducta, pe care, dupa ce au dezgropat-o, au sectionat-o in mai multe bucati, transportandu-le cu atelajul hipo, in curtea locuintei lui L.Auras.

Prejudiciul urmeaza sa fie stabilit iar in cauza s-a intocmit dosar penal pentru furt calificat. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-