Published On: mar, Noi 19th, 2013

Educatia ecologica pentru copii continua

Share This
Tags

In perioada 18-29 noiembrie 2013. în 20 de comune din judetele NEAMT, BOTOSANI, IASI, BACAU, BRAILA, GALATI, IALOMITA, BISTRITA NASAUD, ALBA, HARGHITA si HUNEDOARA vor avea loc evenimente pe tema sensibilizarii si constientizarii publice din cadrul proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" – Seminariile de educatie ecologica pentru copii.

Obiectivul principal al seminariilor consta în informarea corecta a copiilor in ceea ce priveste problemele legate de igiena si consumul de apa. Evenimentele se vor organiza în grădiniţele si scolile din comunele incluse în proiect. Astfel, cele 3 grupe de copii, prescolari, ciclul primar si cel gimnazial vor primi informatii despre importanta apei pentru mediul inconjurator si sanatatea omului.

Seminariile de educatie ecologica vor fi sustinute de cadrele didactice care au participat la Seminarul de Formare de Formatori, organizat in primavara acestui an, sub supravegherea reprezentantilor Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

Prin aceste actiuni se doreste imbunatatirea practicilor si comportamentelor individuale, de familie si institutionale in zonele rurale din Romania (in special in comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrati), in ceea ce priveste gestionarea gunoiului de grajd si a deseurilor menajere, precum si combaterea poluarii cu nutrienti a apelor si solului si crearea premizelor pentru o agricultura durabila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-