Published On: mie, Noi 27th, 2013

Descentralizarea devine un motiv de ingrijorare pentru braileni

descentralizareaDescentralizarea anuntata de Guvern nu prea ii bucura pe sefii administratiei locale brailene, care se simt impovarati. Astfel, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat recent ca nu este prea bucuros ca institutia sa trebuie sa preia si atributii in sectorul agricol, insa a precizat ca, alaturi de subordonatii sai, a inceput deja sa faca planuri cu privire la modul de organizare, precum si locatiile in care vor functiona noile servicii judetene, rezultate de pe urma preluarii serviciilor deconcentrate.

Extrem de incantati nu sunt nici angajatii Directiei Agricole Braila, care vor trece, in perioada urmatoare, din subordinea Ministerului de Resort, in cea a Consiliului Judetean, ei fiind obligati, in perioada urmatoare sa dea socoteala pe plan local sefului CJ Braila si sa isi piarda autonomia pe care o aveau, intr-un fel, fata de autoritatile locale. Singurii care nu sunt afectati de descentralizarea din domeniul agricol sunt angajatii Unitatii Fitosanitare Braila, care raman in subordinea Ministerului pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Domeniile care se descentralizeaza ca si competente, atributii si resurse financiare sunt agricultura, sanatatea, mediul, cultura, tineretul si sportul, autorizarea si facilitarea in turism, cluburile si bazele sportive, bazele scolare si atributiile teritoriale in ceea ce priveste pescuitul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-