Published On: mie, Noi 6th, 2013

Chiru catre Simionescu: “Nu mai ciopliti pomii din oras”

Share This
Tags

bULEVARTIn cadrul conferintei organizate astazi la sediul partidului PNTCD, Gheorghe Chiru s-a aratat nemultumit de noul proiect de toaletarea a pomilor. Acesta a declarat faptul ca Bulevardul Independentei arata ca intr-un film horor, din peisaj lipsind doar corbii.

“Nu mai ciopli pomii din oras. Am ajuns sa vedem niste zone care te sperie efectiv, daca mai vin si niste roiuri de corbi si croncane, pe Bulevardul Independentii, imaginea este de-a dreptul sinistra. Credeti-ma ca asta inseamna defectiune totata, cum sa faci asa ceva? In parc la fel fac, au inceput sa rareasca pomii aia si ii las fara nicio valoare estetica, aia sunt lasati ca sa nu faca nicio cheltuaia pentru plantatia altora. Sunt niste boscheti chescuti mai mari si sunt lasati sa creasca. Or sa spuna ca nu a fost nevoie sa planteze alti arbori fiindca deja sunt. Ma astept sa faca la fel si cu stejarii, pai daca vad asa ceva o sa stau mult si bine la Primarie si il fac pe Simionescu sa isi mute adresa de la Primarie”, a declarat Gheorghe Chiru.

Nici consilierul Simona Draghincescu nu s-a aratat multumita de toaletarea Bulevardului, ea facand o sesizare la Garda Nationala de Mediu. Ieri, un elicopter de la Garda Nationala a survolat zona, filmand Bulevardul.

Noile prevederi exprese privind spatiile verzi din localitati sunt extrem de binevenite, in conditiile in care instituie obligatii clare si in sarcina administratiilor publice locale care, in hotararile consiliilor locale privind gospodarirea orasului/comunei, paseaza majoritatea raspunderii in seama persoanelor fizice, juridice si a asociatiilor de proprietari. Consilierul Simona Draghincesu a atras atentia asupra faptului ca toaletarea a devenit defrisare!

Legea 24/2007 spunde ca in cazul arborilor ornamentali plantati pe spatiile verzi din domeniul public, precum şi al celor plantati in aliniamente in lungul bulevardelor şi strazilor, pe terenurile din zonele urbane şi rurale, este interzisa interventia cu taieri in coroana acestora, cu exceptia lucrarilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afecteaza siguranta traficului pietonal şi rutier, a imobilelor aflate in apropiere, precum şi a celor de pe traseul retelelor aeriene. Taierile de toaletare sau de corectare a arborilor de pe aliniamentele stradale se fac pana in functie de cum interpreteaza specialistii primariilor. Asta din lipsa unei prevederi legale expresa.

Dupa tratamentul cu drujba, arborii isi reveneau partial, purtand insa pe trunchi evidentele semne de deteriorare. Specialistii avertizeaza ca pot dura toata viata arborelui sau pot chiar sa-i scurteze viata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-