Published On: Soare, Noi 10th, 2013

BLACK FRIDAY 2013: Tot ce trebuie sa stii despre VINEREA NEAGRA

Share This
Tags

Anul acesta, 29 NOIEMBRIE este data la care VINEREA NEAGRA soseste din nou in magazinele din Romania. Ca si anii trecuti, magazinele care au pe rafturi produse electronice si electrocasnice sunt primele care se arunca in cursa castigarii unui numar cat mai mare de clienti.

Ideea unei zile in care REDUCERILE se aplica pentru toate produsele de pe rafturi incanta clientii magazinelor, deoarece, cu reduceri de 30, 40 sau chiar 50%, atat magazinele, cat si cumparatorii, reusesc sa iasa in castig. Pe de o parte, orice client plateste mai putin decat se astepta pe produsul dorit, in timp ce magazinul care vinde produsul reuseste sa castige la cantitatea mai multor bunuri vandute.

Cele mai castigate din afacerea BLACK FRIDAY sunt MAGAZINELE ONLINE, deoarece comenzile pot fi facute cu usurinta cu ajutorul paginilor de internet ale acestora. Clientul nu mai este nevoit sa se deplaseze intr-un spatiu fizic, iar magazinul castiga timp si rapiditate odata cu livrarile deja plasate.

Nici magazinele clasice nu se pot plange ca vanzarile nu merg bine in singura zi din an in care reducerile sunt cele mai consistente, insa de cele mai multe ori cumpararea unui produs cu ocazia BLACK FRIDAY devine pentru client o cursa contratimp pe care trebuie sa o castige in dauna competitorilor sai.

Romania a sarbatorit BLACK FRIDAY pentru prima data in anul 2011. Retailerii online, magazinele de electrocasnice si distribuitorii de produse IT&C, electronice si electrocasnice au avut de castigat, unii mai mult, iar altii mai putin. Cert este ca toata piata a avut de castigat de pe urma sarbatorii americane imprumutate cu succes si in Romania.

Lista magazinelor participante la BLACK FRIDAY Romania 2013

Magazine cu produse IT:

    eMAG

    Evomag

    PC Garage

    F64

    ClickShop

    Marketonline

    Azerty

    Magazinultau

Magazine cu electrocasnice:

    Altex

    Domo

    Carrefour

    Flanco

Magazine de fashion, incaltaminte si accessorii:

    TinaR

    Ecco Shoes

    Miniprix

    Boutique Mall

Magazine de carti:

    Nemira

    Elefant.ro

    Libris

    Okian

    BookCity

Magazine cu jucarii si articole pentru copii:

    Bebe Bliss

    Best Kids

    DinoLand

    101 Jucarii

Cadouri:

    E-Cadou

    USBMania

    FunGift

    Cadouri De Top

Posibile probleme pe care le vei intampina

Probleme au existat la primul BLACK FRIDAY din Romania pentru magazinele care nu au fost suficient de bine pregatite in ceea ce priveste stocurile de produse. De asemenea, retailerii online au intampinat dificultati in plasarea comenzilor, dar si in fluidizarea acestui proces. Unii s-au dovedit a fi invinsi deoarece numarul mare de comenzi plasate a facut ca serverele acestora sa cada, ceea ce a dus la pierderea clientilor si evident a unor sume consistente de bani.

In esenta BLACK FRIDAY este o cursa pentru vanzator, care trebuie sa isi vanda produsele aflate sub PROMOTIE in timp util, dar si pentru cumparator, care trebuie sa isi aleaga cu grija bunurile dorite. Oricine a cumparat produse de Vinerea neagra stie din proprie experienta ca rabdarea in aceasta zi este o virtute, iar o buna planificare si nervi de otel pot fi calitati rasplatite cu achizitionarea unor chilipiruri in singura zi din an in care oricine poate pleca acasa fericit, dar si cu bani in buzunare.

Originea BLACK FRIDAY

BLACK FRIDAY este o sarbatoare americana care a reusit sa se impuna pe majoritatea pietelor din lume. Sub aspectul reducerilor substantiale la diverse produse, retailerii reusesc sa atraga foarte multi clienti ce sunt dispusi sa scoata din buzunar sume de bani pentru laptop-uri, televizoare, monitoare, masini de spalat, tablete, telefoane mobile sau console video.

Comentarii

comentariu

About the Author

-