Published On: lun, Noi 18th, 2013

BCR data in judecata de braileni

Share This
Tags

* brailenii cer sprijinul Protectiei Consumatorilor, dar si instantelor de judecata, acuzand bancile de abuzuri.

Judecatoria Braila a admis actiunea civila si a dat dreptate Protectiei Consumatorilor, sanctionand, totodata, BCR cu amenda contraventionala de 1.000 de lei. Litigiile dintre comercianti si consumatori au ajuns sa fie solutionate de catre magistratii judecatori, cu implicarea inspectorilor de la Protectia Consumatorilor.

Un astfel de caz este cel al brailencelor Sandica C. si Lenuta C., titulare a trei contracte de credit incheiate in perioada 2006-2008 cu Banca Comerciala Romana SA care a fost solutionat in conformitate cu Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori.

Prin sentinta civila 6625/2011, Judecatoria Braila a admis actiunea civila a Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor si a dispus aplicarea unei amenzi contraventionale de 1.000 de lei intimatei (BCR), obligand-o, totodata, sa elimine clauzele abuzive din contractele de credit, precum si "punerea consumatorilor în drepturile conferite de contractele semnate initial, fara aceste clauze".

Sentinta a ramas definitiva prin respingerea recursului declarat de BCR SA, ulterior ramanand definitiva si irevocabila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-