Published On: lun, Noi 25th, 2013

Autoritatile locale vor sa achite abonamentele elevilor

Share This
Tags

* este solicitarea facuta primului ministru de catre presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a cerut primului minstru Victor Ponta sa modifice legislatia in vigoare, astfel incat primariile sa poata achita partial, sau integral, costul abonamentelor pentru elevii catre fac naveta, la scoala. Stancu a declarat ca a fost informat de mai multi primari din judet ca elevii din comunitatile lor care fac naveta la oras, pentru a urma cursurile liceului, nu-si mai pot permite sa plateasca din buzunar costul abonamentelor. Asta, pentru ca pe actuala legislatie, pentru elevii de clasele a IX-a sI a X-a, abonamentele se deconteaza doar partial, iar pentru elevii de clasele a XI-a sI a XII-a, nu se deconteaza deloc.

“Copiii astia trebuie sa se duca la Insuratei, la Ianca, la Faurei, din comune diverse. Daca la clasa a XI-a si a XII-a nu le da niciun ban, iar pana la clasa a X-a – care inseamna invatamant obligatoriu – le da doar o parte din contravaloarea abonamentului, atunci de ce nu ne da voie noua, administratiilor locale, sa completam aceste sume sau sa le platim integral, in cazul claselor a XI-a si a XII-a?”.

Stancu a mai precizat ca la nivelul judetului sunt sute de copii aflati in aceasta situatie, si deci, in pericol de abandon scolar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-