Published On: Soare, Noi 3rd, 2013

Aurora Simionescu descopera originea vietii umane in adancurile universului

Share This
Tags

Aurora Simionescu NASAStudiul realizat de echipa de cercetatori de la Agentia Spatiala din Japonia, din care face parte si romanca Aurora Simionescu, a dezvaluit ca o parte din fierul existent in sangele oamenilor provine dintr-o alta galaxie. Experimentul a gasit noi dovezi ale faptului ca fierul este raspandit in mod egal intre galaxii, intr-unul dintre cele mai mari grupuri de galaxii din Univers, denumit clusterul Perseus. In urma cu mai mult de 10 miliarde de ani a existat o perioada violenta a Universului, in care au aparut elementele chimice esentiale vietii.

Cercetatorii de la Institutul Kavli pentru cosmologie si astrofizica particulei (KIPAC) au analizat 84 de seturi de observatii facute de telescopul japonez cu raze X al satelitului Suzaku. Concluziile experimentului au relevat faptul ca fierul este repartizat in mod uniform intre galaxii, rezultand astfel ca el s-a aflat acolo dinainte ca roiul de galaxii Perseus sa se formeze.

"Faptul ca fierul a fost atat de bine amestecat in perioada vietii universului inseamna ca o parte din fierul de pe Pamant, o mica parte din fierul din celulele noastre rosii, ar putea sa fi venit literalmente dintr-o alta galaxie, de foarte, foarte departe. Suntem mai batrani decat credem – sau cel putin fierul din sangele nostru este mai in varsta, format in galaxii aflate la milioane de ani-lumina, cu miliarde de ani in urma", explica Aurora Simionescu pentru gandul.info.

Fierul continut in mijlocul universului cu miliarde de ani in urma, conform cercetarilor, este parte componenta integrata a roiului de galaxii si le delimiteaza intr-un mod bine definit pe acestea.

Studiata si documentata din timpuri stravechi, miscarea de rotatie a galaxiilor formeaza un circuit bine delimitat, incadrata intr-un spatiu de timp aproximativ si care se desfasoara ciclic.

“Combinatia acestor fenomene cosmice (supernovele si gaurile negre) au actionat ca o lingura care a ridicat fierul din galaxii si l-au amestecat cu gazul intergalactic”, mai explica Aurora Simionescu

Prin o multitudine de reactii chimice, fierul impreuna cu magnetii de marime microscopica deplaseaza sangele intr-un circuit complet prin organism care porneste si se incheie la inima.

Aceste doua teorii recunoscute de stiinta moderna, vin intr-o concordanta totala cu ideea ce sta la baza medicinei traditionale chineze, care sustinea inca din timpuri stravechi ca organismul uman este un mic univers. In mai multe tratate de medicina traditionala chineza, sunt precizate exercitii precum micul circuit celest, care ar transporta prin corpul uman elemente microscopice, pentru a ajuta transformarea organismului.

Multe dintre elementele chimice existente in corpul uman au luat nastere in spatiul cosmic si au fost transportate in spatiul cosmic, prin explozii stelare, numite supernove, explica oamenii de stiinta.

Conform studiilor stiintifice, elementele chimice esentiale pentru viata au luat nastere cu 10 miliarde de ani in urma, in perioada de inceput a universului si au fost raspandite in intregul univers de numeroasele explozii de supernove cat si de activitatea gaurilor negre.

Comentarii

comentariu

About the Author

-