Published On: joi, Noi 21st, 2013

Alexandru Nazare a cerut finantare europeană pentru drumul național Buzău-Brăila și drumul expres Brăila-Galați

Share This
Tags

Deputatul Alexandru Nazare, vicepreşedinte PDL şi preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Brăila, a depus 55 de amendamente la proiectul bugetului de stat pentru anul 2014, cea mai mare parte vizând investiţii din judeţul Brăila. „Am solicitat includerea drumului național Buzău-Brăila și a drumului expres Brăila – Galați în proiectele finanțare prin fondurile europene disponibile pentru perioada 2014-2020. În 2012, ca ministru al transporturilor, am obținut la Consiliul miniștrilor UE includerea rutei Buzău-Brăila-Galați în rețeaua TEN-T, fiind astfel eligibilă pentru finanțare europeană. Pentru aprobarea cererilor de finanțare de către Comisia Europeană, este necesară actualizarea studiilor de fezabilitate, motiv pentru care am solicitat prin amendamente alocarea a câte 4 milioane de lei din bugetul Secretariatului General al Guvernului, capitolul Transporturi.

În ceea ce priveşte municipiul Brăila, am depus amendamente privind modernizarea şi reabilitarea străzii Calea Galaţi, restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului Maria Filotti, modernizarea Parcului Monument și reabilitarea Castelului de Apă din Grădina Publică. Am solicitat de asemenea alocarea sumelor necesare pentru amenajarea unei cantine sociale şi modernizarea dispensarului ce funcţionează în cadrul parohiei, precum şi unele lucrări de restaurare interioară a bisericii la Catedrala Sfântul Nicolae.

Colegii din administrația locală din județ mi-au transmis de asemenea mai multe amendamente în vederea alocării unor sume pentru dotarea şi consolidarea clădirilor la şcoli şi grădiniţe, drumuri comunale, canalizări, cabinete medicale. O parte din aceste amendamente au fost depuse şi pentru bugetul din 2013, însă se pare că în acest an ministerul condus de domnul Dragnea a avut obiective mai importante decât nevoile primare care încă există în judeţul nostru.

Celelalte amendamente pe care le-am depus la proiectul bugetului pe anul 2014 se referă la investiţii în infrastructura de transport a României şi la absorbţia fondurilor europene în perioada următoare.

Prin aceste amendamente am dorit să trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că Brăila a fost lăsată din nou uitării la întocmirea bugetului şi am speranţa ca măcar cele două amendamente privind ruta Buzău – Brăila – Galaţi să fie luate în considerare de actualii guvernanţi, după toate eforturile noastre de a face posibilă finanţarea acesteia din fonduri europene nerambursabile”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-