Published On: Soare, Noi 10th, 2013

A murit patroana de la Zara

Rosalía Mera, cea mai bogata femeie din Spania, cofondatoare al imperiului Inditex si fosta sotie  a lui Amancio Ortega, cel mai bogat spaniol din lume, s-a stins din viata, ieri, la varsta de 69 de ani, in urma unui accident vascular cerebral suferit in timp ce se afla in Insula Menorca unde petrecea vacanta alaturi de fiica sa Sandra si Pablo, sotul acesteia. Rosalía Mera Goyenechea, de origine din Galicia, a fost transportata de urgenta la Spitalul San Rafael din La Coruna unde, timp de 24 de ore, a luptat din greu pentru a supravietui acestui accident vascular. In tot acest timp, alaturi de ea s-au aflat fostul ei sot Amancio Ortega si fiica ei Sandra.

In pofida unei relatii deteriorate dintre cei doi, Amancio a a dorit sa ingroape trecutul pentru a fi alaturi de fosta sa sotie, cu care a avut o relatie de doua decenii si impreuna cu care a fondat Grupul Inditex. Rosalía Mera este considerata de revista Forbes ca fiind cea mai bogata femeie din Spania cu o avere de 4,7 miliarde de euro. Ea se afla  pe locul al treilea in topul persoanelor cu cele mai mari averi din aceasta tara. Divortata inca din anul 1986 de Amancio Ortega Gaona cu care are doi copii, Sandra si Marcos (nascut cu o paralizie cerebrala), Rosalía Mera a avut o traiectorie profesionala si umanitara care a ajutat-o sa devina una dintre cele mai influente persoane ale planetei.

Rosalía, care provine dintr-o familie modesta, a abandonat scoala la varsta de 11 ani, pentru a se face croitoreasa. Ea a initiat aceasta traiectorie stralucita cu firma de confectii Goa, din care ulterior s-a nascut renumita companie Zara si care, mai apoi, s-a transformat intr-o marca de referinta in lumea modei pe plan international. De asemenea, era actionar majoritar al celebrei firme spaniole de produse farmaceutice Zeltia si presedinte al Fundatiei Paideia Galiza, o organizatie non-profit dedicata promovarii integrarii sociale a persoanelor cu handicap.

Comentarii

comentariu

About the Author

-