Published On: joi, Noi 7th, 2013

3 milioane 800 s-au cheltuit in ultimii 6 ani pentru cainii comunitari

Share This
Tags

adapost cainiLa inceputul lunii noiembrie, deranjat de faptul ca primarul Aurel Simionescu nu i-a raspuns la intrebarile adresate in mod public in legatura cu problema cainilor comunitari, parlamentarul Alexandru Nazare a  depus la Primarie o solicitare scrisa, in baza Legii 544/2001, privind informatiile de interes public. Acesta i-a cerut edilului sa il informeze in legatura cu fondurilor cheltuite de Primaria Municipiului Braila, inclusiv prin serviciile si institutiile in subordonarea sau coordonarea sa, pentru strangerea cainilor comunitari de pe strazi, sterilizarea si adapostirea lor in perioada iulie 2008 – noiembrie 2013 si altele.

Astfel, primarul Simionescu a precizat astazi ca in ultimii 6 ani de zile au fost cheltuita suma de 3 milioane 800 de lei pentru cainii comunitari.

“Totalul pe 6 ani de zile, deci la data de 30.09.2013, este de aproximativ 3 milioane 800 de lei. In acesti bani intra toata cheltuiala, care inseamna prindere, captura, transport, sterilizare, mancare si returnarea in teritoriu si toate astea. Exista contracte pentru prindere, pentru adapost, pentru sterilizare si pentru incinerare, pentru ca sunt caini care mor. Cu adaposturile care sunt acreditate, cu medicii care sunt veterinar. Sunt doua adaposturi, unul la Lacul Sarat care are o capacitate de 350 de capete astazi si am discutat sa facem o extindere pentru ONG-uri, si acum sunt acolo 302 caini, iar adapostul de la Unirea are 430 de capete si sunt 370 de caini acum. Deci acum sunt aproape 700 de caini in adapost, au fost 22 de adoptii pana acum, de cand a aparut legea, interesul crescand pentru adoptii”, a declarat Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-