Published On: mie, Oct 16th, 2013

Ziua Europeana de lupta impotriva traficului de persoane

Share This
Tags

Premergator datei de 18 octombrie – declarata „Ziua Europeana de lupta impotriva traficului de persoane”- timp de o saptamana, politisti si specialisti ai Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane desfasoara activitati de informare si prevenire a populatiei, in raport cu riscul de expunere la formele de abuz, exploatare sau chiar trafic de fiinte umane.

In contextul acestei saptamani tematice, politistii de proximitate din cadrul Politiei Municipiului Braila, in colaborare cu coordonatorul Centrului Regional Galati, din cadrul A.N.I.T.P., s-au aflat in mijlocul elevilor din doua unitati scolare din municipiul Braila, respectiv Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” si Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”.

Sub egida Campaniei de prevenire a traficului de persoane „Nepasarea ne face complici” , lansata la nivel national la inceputul lunii octombrie, politistii au avut prilejul de a aduce la cunostinta elevilor ce presupune traficul de persoane si sub ce forme se poate manifesta, ce inseamna exploatarea sexuala, cine poate fi victima a acestor infractiuni etc.

„Ziua Europeana de lupta impotriva traficului de persoane” este un moment extrem de important pentru noi toti. Este momentul in care putem sa ducem mai departe mesajul de sustinere a acestei lupte si a drepturilor noastre fundamentale, tinand cont si de lozinca „Un om informat este o victima in minus!”- declarata de inspector de specialitate Cornelia Crisan, coordonatorul A.N.I.T.P.- Centrul Regional Galati.

In plus, pentru a atrage interesul adolescentilor si tinerilor la informatii de actualitate in domeniu, reprezentantii Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane au lansat si un concurs cu tema „Mesajul tau salveaza vieti!”, prin care se urmareste promovarea unor mesaje privind riscurile traficului de persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-