Published On: lun, Oct 7th, 2013

Zilele portilor deschise: Regiunile si orasele Europei iau startul spre 2020 si investesc in crestere

Share This
Tags

Cea de-a 11-a editie a evenimentului anual intitulat „ZILELE PORTILOR DESCHISE – Saptamâna europeana a regiunilor si oraselor” va avea loc in perioada 7-10 octombrie 2013 si va reuni factori de decizie, politicieni si experti pentru a dezbate problemele-cheie cu care se confrunta, la ora actuala, politica regionala a UE.

Peste 5.500 de reprezentanti ai regiunilor si oraselor din intreaga Europa vor face schimb de opinii si de idei privind modul in care viitoarea generatie de investitii din cadrul politicii regionale a UE pot readuce Europa pe calea spre crestere economica, crearea de noi locuri de munca si stimularea competitivitatii. Sub sloganul „Regiunile si orasele Europei iau startul spre 2020”, in acest an vor avea loc 100 de ateliere cu urmatoarele teme: gestionarea schimbarii 2014-2020; sinergii si cooperare; provocari si solutii.

José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, va deschide evenimentul de patru zile cu un discurs axat pe realizarile si obiectivele politicii regionale a UE. Va urma o dezbatere la nivel inalt gazduita de Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regionala, si de Ramón Luis Valcárcel, presedintele Comitetului Regiunilor. Presedintele Valcárcel si comisarul Hahn vor inaugura evenimentul cu o masa rotunda cu presa in data de 7 octombrie, ora 13:30, la sediul Comitetului Regiunilor.

Un atelier de o zi este programat pentru 8 octombrie in cladirea Chalemagne din Bruxelles, in cadrul caruia vor fi prezentati cei 19 finalisti din cele patru categorii ale Premiilor RegioStars 2014;

Prezentarea rezultatelor sondajului de opinie intitulat „Calitatea vietii in orasele europene”, in cadrul caruia 41.000 cetateni din 79 de orase au fost intrebati ce parere au despre diverse aspecte ale vietii urbane, va avea loc marti, 8 octombrie, intre orele 16:30 – 17:15, in cladirea Berlaymont, sala Schuman; Expozitia in aer liber „100 solutii EUrbane” va fi inaugurata de comisarul Hahn si de Rudi Vervoort, ministrupresedinte al Regiunii Bruxelles Capitala, la ora 17:00, marti, 8 octombrie, in Piata Jean Rey din Bruxelles.

Mai multe evenimente de relationare vor avea loc in seara zilei de 8 octombrie in alte 12 locuri amplasate de-a lungul traseului expozitional; si Câstigatorii editiei 2014 a concursului de fotografii „Europa in regiunea mea”, proveniti din Grecia, Ungaria si Malta, isi vor primi premiile de la comisarul Hahn miercuri, 9 octombrie, ora 11:15, in cladirea Charlemagne.

Comentarii

comentariu

About the Author

-