Published On: joi, Oct 10th, 2013

Zilele “Mihail Sebastian”

Share This
Tags

MihailSebastianPe 18 octombrie 1907, s-a nascut cu numele de Iosif Hechter intr-o familie evreiasca din Braila, Mihail Sebastian. Vineri si sambata, respectiv 11 si 12 octombrie sunt zilele “Mihail Sebastian”, la Braila urmand sa aiba loc mai multe evenimente dedicate scriitorului. Printre invitati se numara si Maia Morgenstern ,  Nico Nitai, dr. Aurel Vainer, deputat, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

Teatrul brailean  „Maria Filotti” va gazdui vineri dimineata, la ora 11.30, deschiderea oficiala a evenimentului, in cadrul careia va fi prezentata decizia Consiliului Municipal Braila de a atribui numele „Mihail Sebastian” foaierului din incinta teatrului. Primarul Aurel Gabriel Simionescu va dezveli o placa comemorativa, amplasata  in onoarea lui Mihail Sebastian. Evenimentul va continua cu lansarea cartii „Dimensiunea Sebastian”, de Geo Serban, aparuta recent la Editura Hasefer si vernisajul unei expozitii permanente „Mihail Sebastian”. Ziua se va incheia cu un moment artistic la care vor participa actorii Maia Morgenstern si Nico Nitai, precum si un grup de elevi din Braila si Bucharest Klezmer Band.

Sambata, 12 octombrie, la Centrul Cultural „Petre Stefanescu Goanga” din Braila va avea loc un Forum de discutii moderat de dr. Aurel Vainer, deputat, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (F.C.E.R.) si de Geo Serban. Vor participa la discutii actorul israelian Nico Nitai, cercetatorul Mihai Iovanel, precum si Liviu Rotman, Hary Kuller si Camelia Craciun: Evenimentul, organizat de F.C.E.R., Primaria Municipiului Braila, Teatrul „Maria Filotti”, Comunitatea Evreilor din Braila si American Jewish Joint Distribution Committee, se va incheia cu vizite la liceele „Nicolae Balcescu” si „Mihail Sebastian”, din Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-