Published On: lun, Oct 28th, 2013

Varga a cerut ANRSC anularea platii apelor pluviale si meteorice in Braila

Share This
Tags

Deputatul PNL Braila, Vasile Varga a trimis o adresa ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, in care cere in posibilitatea limita a prevedirilor legale, anularea de pe plata facturii fiscale emise de catre SC Compania de Utilitati Publice Dunarea Braila, a apelor pluviale si meteorice.

“Am primit la cabinetul meu parlamentar din Colegiul nr.2 Braila, care acopera 1/3 din municipiul Braila, numeroase sesizari din partea cetatenilor, referitoare la modalitatea prin care Compania de Utilitati Publice “Dunarea” braila taxeaza consumul de apa de la consumatorii casnici.

Concret, cetatenii din municipiul Braila achita nu doar cantitatea de apa consumata si canalizarea, ci si cantitatea de apa pluviala si meteorica preluata de reteaua de canalizare, care in factura apare la pozitia “meteo”.

In sesizarile pe care le-am primit la cabinetul parlamentar, cetatenii petenti isi manifesta frecvent nemultumirea pentru ca sunt nevoiti sa achite o plata pentru un serviciu de care nu beneficiaza, o plata care depinde si de capriciile naturii. Va mai mentionez ca peste 90% din curtile brailenilor nu sunt asfaltate, deci apa pluvial se scurge direct in pamant, neajungand astfel sa fie preluata la reteaua de canalizare a municipiului. Iata inca un motiv in plus pentru ca cetatenilor sa nu le fie cuprinsa in factura, plata apelor pluvial si meteorice.

ANRSC, in calitate de autoritate de reglemenatre competent a acestor servicii de utilitate public, nu poate modifica, prin Ordin al presedintelui ANRSC, sistemul de plata al acestor servicii, in sensul renuntarii la plata apei pluvial si meteorice in municipiul Braila?”, se arata intr-un comunicat.

Apa meteorica sau de ploaie, cum este cunoscuta de majoritatea populatiei, este preluata in sistemul de canalizare, transport si epurare a apelor uzate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-