Published On: lun, Oct 21st, 2013

Spectacolul Gaitele regizat de Radu Nichifor prezent la Festivalul National de Comedie de la Galati

Share This
Tags

gaiteleTeatrul Dramatic “Fani Tardini” Galati organizeaza  Festivalul National de Comedie, editia a XXV-a, care se  desfasoara in perioada 21 – 31.10.2013. Programul festivalului cuprinde reprezentatii ale celor mai bune spectacole de gen, ale trupelor de teatru profesioniste din tara. Manifestarea este competitiva, juriul festivalului find asigurat de personalitati ale lumii teatrale.

La aceasta editie a Festivalului, Teatrul Maria Filotti din Braila este prezent  cu spectacolul Gaitele de Alexandru Kiritescu, regia Radu Nichifor, eveniment ce va avea loc marti 22 octombrie de la ora 19.00, la Sala Mare a teatrului galatean. Gaitele,  premiera stagiunii 2010-2011,  este un spectacol apreciat de public  si a mai fost prezent in Festivalul de teatru  Euroart Iasi in 24 mai ,  2012.

Cu o distributie de exceptie:  Monica Zugravu Ivascu, Flori  Popa, Catalina Nedelea, Ramona Ganga Terente, Elena Andron, Dan Moldoveanu, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Corina Bors, Camelia Dilbea spectacolul se adreseaza in egala masura atat tinerei generatii, dar si publicului matur, avizat si dornic de comedie.  Regizorul Radu Nichifor  merge dincolo de umorul replicilor si situatiilor, iar  textul aduce  pe scena, la vedere, o lume autentica, deloc prafuita si „foarte actuala”. Scenografia si costumele sunt realizate de Vioara Bara , iar muzica apartine lui Cornel Cristei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-