Published On: mie, Oct 2nd, 2013

SONDAJ: USL conduce în clasamentul optiunilor la alegerile parlamentare

Share This
Tags

* PSD-UNPR – pe primul loc la europarlamentare *
USL ar obtine la alegerile parlamentare 57,5% din voturile electoratului si ar fi urmata de PDL cu 15,5% si PP-DD cu 6,6%, arata un sondaj realizat de INSCOP Research, în perioada 10 – 17 septembrie.
Potrivit sondajului, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberala ar obtine 57,5% dintre optiunile de vot (57,1% la masuratoarea din luna în iulie) fiind urmata de Partidul Democrat Liberal, cu 15,5% dintre voturi (15,1% în iulie) si Partidul Poporului Dan Diaconescu cu 6,8% (comparativ cu 7,4% în iulie).
Pe locurile urmatoare se situeaza Partidul Miscarea Populara (5,3% în septembrie, comparativ cu 5,6% în iulie) si Uniunea Democrata Maghiara din Romania cu 5,3% (la fel ca si în luna anterioara).
Alianta Dreptate si Adevar, formata din PNTCD si Forta Civica, ar fi votata de 4,8% dintre persoanele care au exprimat o optiune de vot pentru alegerile parlamentare (5,1% în iulie). PRM este cotat cu 3,9% dintre optiuni, la fel ca si la masuratoarea din septembrie. Sub 1% dintre respondenti (0,8%) au ales ”alt partid”, optiune inclusa în cadrul întrebarii închise cu variante predefinite. Raportat la totalul populatiei, 21,6% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, 14% declara ca nu merg la vot si 5,5% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta întrebare.
In ceea ce priveste alegerile europarlamentare, în clasamentul optiunilor de vot conduce PSD-UNPR, cu 39,1% (comparativ cu 38,8% care exprimasera aceasta optiune în luna luna iulie).
PNL-PC ar fi votat de 20,6% dintre votanti (19,3% în iulie), Partidul Democrat Liberal de 14,8% dintre alegatori (14,2% în iulie), iar Partidul Poporului Dan Diaconescu ar întruni 6,6% dintre optiuni (6% în iulie). Partidul Miscarea Populara ar fi votat de 5,1% dintre cei care au exprimat o optiune de vot (5,5% în iulie), Uniunea Democrata Maghiara din Romania ar obtine tot 5,1% (5,3% în iulie), iar Alianta Dreptate si Adevar formata din PNtCD si Forta Civica ar lua 5% (5,5% în iulie).
Partidul Romania Mare ar obtine 2,9% din voturi (3,8% în iulie), în timp ce 0,8% dintre cei chestionati au ales varianta ”alt partid” inclusa în lista de optiuni a întrebarii închise.
Raportat la totalul populatiei, 21,3% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, 14,4% declara ca nu merg la vot, iar 5,1% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta întrebare.
Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul, iar volumul esantionului a fost de 1.050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-