Published On: vin, Oct 4th, 2013

SMURD Faurei a fost astazi dat in folosinta

Share This
Tags

ambulanta smurdServiciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Faurei a fost operationalizat astazi, 4 octombrie 2013, in prezenta suprefectului judetului Braila, dl. Catalin Grosu, a primarului orasului Faurei, dl. Ionel Voinea, a comenzii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila, precum si a  reprezentantilor institutiilor publice judetene si locale.

SMURD Faurei este al patrulea din judet, pe langa cele existente deja la Braila, Ianca si Insuratei. Serviciul are in dotare o autospeciala de interventie, incadrata cu 16 paramedici-pompieri. Ambulanta de tip SMURD a intrat in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila prin Programul Operational Regional, proiectul „Achizitionarea de echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta, acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat in regiunea sud-est” derulat de Asociatia de dezvoltare intercomunitara sud-est pentru situatii de urgenta si cu sprijinul Consiliului Judetean Braila si a Primariei Faurei.

Scopul operationalizarii acestui serviciu fiind acela de a scurta timpul de raspuns la solicitarile medicale, deservind aproximativ 30.000 de locuitori din orasul Faurei si localitatile invecinate.

Gama interventiilor la care este solicitat SMURD Braila include toate urgentele ce pun in pericol viata persoanelor, cum ar fi: accidente rutiere, accidente de munca sau casnice, stari de inconstienta, stopuri cardiorespiratorii, suspiciuni de infarct, insuficiente respiratorii acute si nu in ultimul rand, accidente cu multiple victime.

Inca de la infiintarea primelor echipaje SMURD, in anul 2009, in Braila toate cele trei subunitati de interventie si-a dovedit eficienta, intervenind prompt in ajutorul celor care aveau nevoie urgenta de asistenta medicala, in peste 4000 cazuri anual (4027 cazuri – in medie 11 pe zi, in anul 2012).

Asadar, din octombrie 2013 si locuitorii orasului Faurei, cat si cetatenii din localitatile invecinate, beneficiaza de serviciile rapide si de calitate ale paramedicilor SMURD, care sunt pregatiti sa intre in lupta cu secundele, in nobila lor misiune de a interveni pentru salvarea semenilor si acordarea primului ajutor medical in situatii de urgenta.

La aceasta activitate a participat si un grup de voluntari de la Lyceum Alpinum Zuoz din Elvetia, coordonat de dl. Peter Frehner din partea elvetienilor si dna Marlena Paraschiv din partea Consiliului Local Faurei, care in parteneriat cu Primaria Faurei deruleaza un proiect pentru schimbarea acoperisului si a usilor interioare la Spitalul Orasenesc Faurei, lucrare finantata de sponsori elvetieni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-