Published On: joi, Oct 3rd, 2013

Simionescu vrea amenzi si mai mari pentru soferii care nu respecta legea

Share This
Tags

amenzi1Noul Cod rutier prevede o amenda maxima de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu isi indeplinesc atributiile, o amenda maxima pentru soferi de 9.600 lei si o perioada maxima de doi ani in cazul suspendarii permisului de conducere.

In cadrul conferintei de presa de astazi, primarul Aurel Simionescu a declarat faptul ca este de acord cu aceste amenzi mari pentru a obliga intr-un fel soferii sa nu mai incalce legea.

“Noi ne plangem ca sunt amenzile mari. Pai daca gresesc atunci sa fie si mai mari. Acum zicem toti ca e mare amenda, dar daca da peste mine, peste copilul meu, atunci e mare sau mica amenda? Discutam ca amenzile afara sunt nu stiu cum si veniturile sunt mai mari. Amenzile nu sunt date dupa venituri, amenzile sunt date dupa greseala. Avem bani sa ne cumparam tot felul de masini, sa umblam toata ziua in masini, dar nu avem bani sa platim amenzile, dar avem posibilitatea sa gresim. Nu, amenzile trebuie sa fie si mai mari, ca sa nu se mai treaca pe rosu, printre bariere, sa claxoinam, sa depasim si altele. Nu as spune ca in Braila avem un trafic agresiv dar excese sunt”, a declarat primarul Brailei.

In forma revizuita a proiectului Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, publicata in 20 septembrie pe site-ul Ministerul Afacerilor Interne, sanctiunile din noua legislatie rutiera au fost modificate substantial fata de proiectul de act normativ initial, cea mai mare amenda fiind stabilita la 9.600 lei, fata de 16.000 de lei, iar suspendarea permisului, dupa un accident grav, urmând sa vizeze o perioada de cel mult doi ani, fata de cinci.

Comentarii

comentariu

About the Author

-