Published On: joi, Oct 10th, 2013

Simionescu despre cutremure: “Imi este teama, in zona centrala de efectul domino”

Share This
Tags

bulina rosie cutremur 3Judetul Braila este incadrat la grad mare de risc seismic, iar in urma cutremurului de duminica dimineata autoritatile locale vor sa actualizeze lista cu imobilele care pot cadea in cazul unui cutremur puternic.

“Mie imi e teama in zona centrala de efectul domino, pentru ca ele pot fi consolidate, dar daca cele din lateral nu sunt atunci poate aparea efectul acesta de domino. Putem sa discutam despre expertiza dar dupa ce expertiza spune ca trebuiesc consolidate, dupa aceea proprietarii trebuie sa intervina asupra blocului respectiv”, a declarat primarul, Aurel Simionescu.

In afara de simpla constatare a pericolului, autoritatile nu pot face mare lucru, din lipsa de fonduri pentru evaluari si reabilitari. In cazul unui cutremur puternic, in municipiul Braila exista mai multe adaposturi, insa primarul Aurel Simionescu a precizat faptul ca nu toate sunt accesibile.

“Exista o serie de adaposturi in oras, inclusiv cel de aici, cel de la Catedrala. Eu am cerut ca luni sa facem un inventar din nou pe toate astea, inclusiv pe cladiri cu risc seismic, dar va trebui sa atentionam oamenii privind starea fizica si sa atentionam proprietarii in legatura cu ce se intampla. Sunt multe adaposturi problema este in ce stare de accesibilitate sunt”, a incheiat edilul.

Printre cladirile cu bulina rosie inregistrate in municipiu se afla si 3 blocuri de locuinte.

Comentarii

comentariu

About the Author

-