Published On: Soare, Oct 6th, 2013

Siguranta rutiera in atentia politistilor

Share This
Tags

OLYMPUS DIGITAL CAMERA* In perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2013, Politia Romana a desfasurat la nivel national o serie de activitati sustinute in domeniul prevenirii infractionalitatii, in cadrul evenimentului „Saptamana Prevenirii Criminalitatii” *

Ajuns la final, evenimentul national „Saptamana prevenirii criminalitatii” a fost marcat in judetul Braila prin actiuni ale politistilor pe principalele artere de circulatie din judet si in principalele intersectii din municipiu.

Ultima zi din „Saptamana Prevenirii Criminalitatii” a avut ca tema cresterea sigurantei rutiere pe drumurile publice, politistii de la structurile de politie rutiera, prevenire sau ordine publica desfasurand activitati preventive adresate atat soferilor, cat si pietonilor.

Conducatorii auto au fost sfatuiti sa respecte viteza legala de deplasare si sa o adapteze intotdeauna la conditiile de trafic, sa circule cu prudenta si sa poarte in permanenta centura de siguranta. Politistii le-au atras atentia soferilor asupra tuturor implicatiilor unor conduite iresponsabile in trafic, care au drept consecinte producerea accidentelor rutiere, fapt care atrage dupa sine incalcarea legii, eventuale prejudicii de ordin material, suferinta fizica si traume psihice.

prevenire siguranta rutiera (2)O alta categorie de participanti la trafic vizata de politisti in aceasta zi a fost reprezentata de pietoni. Acestia au fost sfatuiti sa traverseze strada numai prin locuri special amenajate, in pas vioi, dar nu in fuga; sa nu mearga pe bordura trotuarelor; sa nu traverseze prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, ci sa astepte plecarea acestora din statie.

Cetatenilor li s-a reamintit faptul ca fiecare trebuie sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice si ca, fiecare in parte, trebuie sa fie un exemplu de corectitudine pentru ceilalti participanti la trafic, fiindu-le reamintita deviza „ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!”

Politistii rutieri au fost intalniti astazi de conducatorii auto care au circulat pe raza judetului Braila, pe drumurile DE 584, DN 2B, DJ 221, DJ 211, DC 38, dar si de pietonii care tranzitau municipiul Braila, in zona Piata Halelor, sau in alte zone aglomerate, in care drumul public si trotuarul par a fi ostili fiecarui participant la trafic in parte, indiferent de modalitatea de deplasare, si tuturor laolalta.

Totodata, politistii Serviciului Rutier au continuat si in aceasta zi transmiterea mesajului preventiv elevilor din unitatile de invatamant din municipiul Braila, fiind constienti de rolul si importanta interactiunii informativ-educative pentru conturarea comportamentului rutier inca de la varste fragede.

Comentarii

comentariu

About the Author

-