Published On: mie, Oct 9th, 2013

Siguranta in unitatile de invatamant constituie, o prioritate pentru politistii braileni

Share This
Tags

elevi-liceuScoala reprezinta cadrul in care se descopera primele aptitudini si se formeaza trasaturile de caracter ale adultilor de maine.

Colaborarea permanenta pe care politia o are cu directorii unitatilor de invatamant, cu invatatorii, profesorii si dirigintii va asigura premisele unui parteneriat eficient care sa conduca la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba desfasurarea orelor de curs.

Pe tot parcursul anului, politia va organiza intalniri si dezbateri cu elevii pentru a contribui la insusirea de catre acestia a recomandarilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive si evitarea situatiilor periculoase.  La fel de importanta este si implicarea parintilor. Educatia primita la scoala trebuie sa fie completata cu sfaturile si exemplele oferite de familie, deoarece acestea au o influenta mai mare asupra copiilor decat toate cuvintele si explicatiile ulterioare. De asemenea, printr-o comunicare constanta cu cadrele didactice, parintii pot corija, in timp util, eventuale comportamente deviante ale copiilor, care, in caz contrar, le-ar afecta evolutia scolara.

Responsibililitatea pentru siguranta elevilor revine tuturor: autoritatilor locale, profesorilor, parintilor si politistilor. Cu totii vrem sa-i stim protejati, la adapost de orice pericol.

Pentru a nu fi implicati in evenimente nedorite, politistii braileni recomanda elevilor sa evite disputele verbare si implicarea in conflicte. Manifestati o stare de intelegere in fata provocarilor, zambiti si pastrati-va stapanirea de sine si incercati sa aveti o atitudine prietenoasa cu persoanele din jurul vostru si nu va desconsiderati colegii.

De asemenea politistii braileni recomanda parintilor sa pastreze legatura cu cadrele didactice, si sa supravegheze parcursul scolar al copiilor dumneavoastra si modul in care isi petrec timpul liber. Comunicati cu profesorii- diriginti si implicati-va activ in viata si preocuparile copiilor si nu ezitati sa solicitati sprijinul politistilor atunci cand considerati necesar acest lucru si incurajati-va copiii sa va ceara ajutorul atunci cand au o problema.

In cazul in care se inregistreaza incidente, semnalati-le Politiei si conducerii scolii pentru a preintampina amplificarea lor. Trebuie sa stiti ca fiecare institutie de invatamant este in atentia unui politist de proximitate si poate fi contactat telefonic pentru orice problema care intra in competenta institutiei noastre. Datele lui de contact sunt afisate la avizierul fiecarei unitati de invatamant. Pentru situatii de urgenta, care necesita prezenta si interventia rapida a politistilor, apelati numarul unic 112.

Comentarii

comentariu

About the Author

-