Published On: sâm, Oct 26th, 2013

Sarmalute in foi de varza dulce

Share This
Tags

sarmalute-in-foi-de-varza-dulceSarmalute in voi de varza dulce

Ingrediente 25 buc- Sarmalute in foi de varza dulce

1 varza mare -proaspata, 1 crenguta de cimbru uscat, piper, 3 foi de dafin, 2 ardei gogosari.

Umplutura

700 gr carne tocata de porc , 250 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingura boia de ardei dulce, 100 ml bulion, sare, piper dupa gust, 100 ml ulei , 1 legatura de marar proaspat.

Mod de preparare Sarmalute in foi de varza dulce

  1. Cu ajutorul unui cutit  se scoate cotorul de la varza.  Intr-o oala de capacitate peste 4 l se pune apa + 1 lingura sare, la fiert  . Dupa primul clocot se introduce capatana de varza . Frunzele oparite se desprind  in timpul fierberii, se scot treptat  intr-un vas.
  2. Frunzele rupte sau cele care sunt mai groase  se toaca marunt, vor forma  patul pentru sarmalute.
  3. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei  cca 5 min, se amesteca cu boia de ardei dulce, bulionul si se ia de pe foc.
  4. Intr-un  vas se amesteca toate ingredientele: ceapa calita in ulei  cu bulion si boia, carnea tocata , orez , sare si piper dupa gust, mararul tocat marunt.
  5. Avem nevoie de o oala inalta, asezam jumatate din varza tocata si cimbru.
  6. Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus.) si se aseaza in oala, unele peste altele.
  7. Deasupra adaugam restul de varza tocata, gogosarii razuiti si piper dupa gust. Se adauga apa calda cat sa le acopere.
  8. Se pune  cratita pe foc , o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cca 50 min.
  9. Inainte de a stige focul se verifica o sarma pentru a fi siguri ca sunt fierte.
  10. Se servesc calde cu smantana, ardei iute si mamaliguta.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-