Published On: mie, Oct 23rd, 2013

Romania-Norvegia 23-25. Gabriela Perianu cea mai buna marcatoare cu 5 reusite

Share This
Tags

bebe perianuNationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa miercuri, la Oradea, de campioana olimpica Norvegia, cu scorul de 23-25 (10-11), in primul meci din grupa a 6-a preliminara a Campionatului European din 2014.

Cu cinci campioane olimpice pe teren si cu sapte campioane mondiale, Norvegia a tras din greu la Oradea, pentru victorie in fata unei echipe a Romaniei care le-a trimis in teren pe tinerele Perianu, Tacalie, Marin, Oltean sau Babeanu.

Tanara Gebriela Perianu, de la HC Dunarea Braila a demonstrat ca are valoare iar increderea care i-a acordat-o selectionerul Gheorghe Tadici a dat rezultate. Perianu a reusit 5 goluri spectaculoase in poarta nordicelor, si alaturi de Luciana Marin au fost cele mai bune marcatoare. Poarta si de data aceasta a fost punctul forte al Romaniei, Paula Ungureanu avand nu mai putin de 12 interventii.

Cu o aparare excelenta, Romania a stat in aproape de nordice tot timpul. La pauza, Norvegia a intrat totusi in avantaj, 11-10, Breivang marcand cu doua secunde inainte de final.

In a doua repriza, Norvegia s-a desprins, 13-10, 16-13, au condus apoi cu 18-16, dar echipa lui Gheorghe Tadici nu a cedat nici un moment. Romania incheie partida cu Norvegia cu o infrangere, 23-25 si este obligata sa bata echipa din Belarus.

Al doilea meci al Romaniei din grupa a 6-a preliminara va avea loc in 27 octombrie, tot cu Norvegia, la Bergen.

Din grupa a 6-a preliminara mai face parte nationala Belarusului, cu care Romaniva va juca in 11-12 iunie 2014 (turul), respectiv 15 iunie (returul).

Marcatoare:

Romania – Perianu 5 goluri, Marin 5, Bradeanu 4, Ardean Elisei 4, Nechita 2, Pintea 1, Oltean 1, Tatar 1

Norvegia – Breivang 6 goluri, Riegelhuth 5, Mork 4, Loke 4, Oftendal 2, Solberg 1, Gosse 1, Sulland 1, Alstad 1.

Comentarii

comentariu

About the Author

-