Published On: lun, Oct 28th, 2013

Razie in Ianca, Faurei si Insuratei. Politia a aplicat sanctiuni de peste 10.000 de lei

Share This
Tags

In zilele de sambata si duminica, politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 70 de societati comerciale, 32 persoane fizice, 28 asociatii familiale si 21 intreprinderi individuale, au legitimat 173 persoane, dintre care 20 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 81 de autovehicule. De asemenea, au fost controlati 4 paznici sau angajati ai societatilor specializate de paza, cu privire la indeplinirea atributiilor de serviciu stabilite in consemnele posturilor.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 65 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 10.060 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier si sectiilor de politie rurala au desfasurat o actiune pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si a nerespectarii vitezei de deplasare.

Politistii au efectuat 281 de testari cu aparatul etilotest, au constatat 83 de contraventii (24 pentru depasirea vitezei legale de deplasare, doua pentru depasiri neregulamentare, 11 pentru defectiuni tehnice constatate la autovehicule, 3 pentru traversari neregulamentare, una pentru consum de alcool, 27 pentru nepurtarea centurii de siguranta s.a.), pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 20.380 de lei.

De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost retinute in vederea suspendarii 5 permise de conducere (3 pentru depasire neregulamentara, unul pentru depasirea vitezei legale de deplasare si unul pentru consum de bauturi alcoolice) si retrase 6 certificate de inmatriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-