Published On: vin, Oct 25th, 2013

Proiectul regional social „Painea noastra”

Share This
Tags

proiect paine brailaZiua Mondiala a Painii se sarbatoreste anual pe 16 octombrie, in peste 30 de tari ale lumii. Ideea a fost lansata in anul 2001 de catre Uniunea Internationala a Brutarilor (UIB) si a fost preluata ulterior de comunitati din toate colturile lumii. Formele de sarbatorire a acestei zile variaza de la o civilizatie la alta, insa toate au un element  comun painea.

Din anul 2010, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” din Braila si-a facut o traditie din a sarbatori  ”Ziua mondiala a painii”.

 Scopul proiectului a fost acela de crestere a gradului de constientizare a valorii voluntariatului pentru societate si individ si valorificarea potentialului creator al voluntarilor.

 Grupul tinta au fost elevii din invatamantul preuniversitar, cu varste cuprinse intre 14-19 ani, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Braila si de la institutiile partenere dar si persoanele aflate in dificultate.

 Partenerii acestui proiect sunt Primaria Municipiului Braila, Inspectoratul Scolar Judetean Braila,  Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focsani, judetul Vrancea, Colegiul Tehnic „Letea” Bacau, judetul  Bacau, Colegiul „Brad Segal” Tulcea, judetul Tulcea, Colegiul “Andronic Motrescu” Radauti, judetul Suceava, Colegiul Tehnic Aiud, judetul Alba si Liceul Tehnologic “G.K.Constantinescu” Braila

proiect paine braila1Ca si activitati proiectul cuprinde donatii de paine si produse de franzelarie, de catre elevii voluntari din scolile participante. De asemenea in cadrul proiectului se va organiza concursul „Painea noastra”- prima etapa, desfasurata in scolile partenere. Acestea au intocmit proiecte  in care au sintetizat activitatea de voluntariat bazata pe donatie de paine unor persoane aflate in dificultate. Concursul „Painea noastra”- a II-a etapa, desfasurata la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Braila, in perioada 18-20 octombrie 2013. Concursul a cuprins  mai multe probe si activitati printre care prezentarea proiectului de catre fiecare scoala participanta – la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, prezentarea unui produs specific zonei din care vin participantii – la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” si la Promenada Mall Braila, proba de maiestrie. Fiecare echipa a realizat din aluat diferite produse, punandu-si in valoare imaginatia, maiestria si talentul – la Promenada Mall Braila dar si realizarea unui CD cu ISBN cuprinzand „Exemple de buna practica in voluntariatul bazat pe donatie de produse de panificatie”. De asemenea parcipantii au vizitat fabrica de paine VEL PITAR si cu sprijinul Primariei Braila a avut loc si prezentarea orasului si a impejurimilor dar si o plimbare cu vaporul pe Dunare.

Coordonatori proiectului sunt profesorii Duna Magdalena, Leoca Violeta, Musat Gabriela si Babeanu Nicoleta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-