Published On: lun, Oct 7th, 2013

Privatizarea CFR amanata pentru 10 decembrie

Share This
Tags

cfr marfaComisia de privatizare a CFR Marfa analizeaza amanarea termenului de finalizare a procedurii, scadent la jumatatea lunii, si a cerut informatii de la Concurenta privind durata unei decizii a institutiei, seful acesteia precizand ca ultima data avansata pentru transferul catre GFR este 10 decembrie.

“Ministerul Transporturilor va veghea la respectarea procedurilor din contractul de privatizare. In acest sens a fost ceruta oficial pozitia Consiliului Concurentei, raspunsul a sosit vineri si a ajuns la presedintele comisiei de privatizare (secretarul de stat Cristian Ghibu – n.r.). Dupa ce comisia va analiza documentatia primita si o va pune In contextul celorlalti parametri ai contractului, va lua o decizie privind continuarea acestui proces de privatizare”, a declarat agentiei MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ministerului Transporturilor, Teodora Trandafir.

In presa au aparut informatii ca ministerul Transporturilor a redactat recent un proiect de act normativ prin care se amana termenul de finalizare a privatizarii, Insa documentul nu apare pe pagina web a institutiei.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut Consiliului Concurentei si consultantilor un punct de vedere privind termenul de finalizare a privatizarii CFR Marfa, stabilit acum pentru 15 octombrie, precizand ca o eventuala prelungire va fi discutata in Guvern.

GFR a virat joi 90,4 milioane de lei (aproximativ 20 milioane de euro) intr-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, suma reprezentand 10% din pretul de cumparare a 51% din actiunile CFR Marfa detinute de stat. Alimentarea contului reprezinta o conditie prealabila pentru finalizarea privatizarii, iar termenul pentru transferul celor 20 milioane de euro expira vineri, 4 octombrie.

Saptamana trecuta, GFR a depus la Consiliul Concurentei notificarea privind achizitia a 51% din CFR Marfa. Notificarea cuprinde, printre altele, documente legate de companiile implicate in tranzactie si piata de profil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-