Published On: joi, Oct 3rd, 2013

Primaria acorda si anul acesta ajutoare pentru caldura

Share This
Tags

ajutoarele-pentru-calduraSezonul rece vine cu pasi repezi, iar daca in anii trecuti, la 1 octombrie se depuneau deja cereri pentru ajutoare la caldura, anul acesta lucrurile nu stau la fel, primaria asteptand ultimele documente pentru a putea incepe sa acorde ajutoare.

“In momentul acesta nu avem documentele respective, probabil ca saptamana viitoare vor aparea in Monitorul Oficial pentru ca este vorba de documentele care trebuiesc completate de cetateni. Exista deja solicitari ale oamenilor dar noi nu avem deocamdata posibilitatea sa incepem acest demers. Se va aduna toata lumea si intr-o saptamana doua, vor face aceste solicitari. Oricum cei care vor depune pana pe 20 noiembrie, primesc ajutorul in decembrie pentru luna noimebrie, pe toata perioada aceasta,” a precizat primarul Aurel Simionescu.

Din declaratiile edilului, cetatenii care pot beneficia de aceste ajutoare trebuie sa aiba veniturile medii lunare de pana la 615 lei pe membru de familie.

“In principiu este vorba de veituri medii lunare de pana la 615 lei pe membru de familie si vor beneficia de diverse sume in functie de venituri si de modul de incalzire. Daca discutam despre gaze naturale ajutoarele vor fi cuprinse intre 20 si 262 de lei, daca vorbim de lemne, carbuni, combustibil petrolier ajutoarele sunt cuprinse intre 16-54 de lei lunar, iar daca vorbim despre incalzirea cu energie electrica ajutoarele sunt cuprinse intre 48 si 240 de lei lunar”, a adaugat primarul.

Pentru cei care au decalratii mincinoase, autoritatile locale vor aplica amenzi intre 100 si 2000 de lei. De asemenea edilul a tinut sa precizeze faptul ca aceste ajutoare se dau pentru un singur sistem de incalzire, cel principal, iar cei interesati sa beneficieze de aceste ajutoare pe toata durata, de 5 luni, trebuie sa depuna cererea pana la data de 20 noiembrie.

“Ajutorul se da pentru un singur sistem de incalzire, cel principal utilizat, pe o perioada de 5 luni, daca depun solicitarea pana pe 20 noiembrie. In iarna lui 2012-2013 au fost inregistrate 7109 cereri, iar anul aceasta ne asteptam tot la acest numar. Dintre acestea, 5091 au fost pentru gaze natural, 864 pe combustibil, iar 1154 pe incalzirea cu energie electrica. In urma anchetelor sociale, dintre cei 7109, la 4138 de beneficiari, si au fost in jur de 725 de anchete sociale care au concluzionat ca declaratiile nu au fost in regula, si sunt in curs de recuperare circa 130 000 ron”, a incheiat Aurel Simionesu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-