Published On: joi, Oct 3rd, 2013

Politistii recomanda tuturor participantilorla trafic sa circule cu prudenta

Share This
Tags

politisti in trafic 1 copyPe fondul conditiilor meteorologice prognozate in aceste zile pentru judetul nostru, in intervalul 2- 5 octombrie, vremea va fi deosebit de rece, iar vantul va avea intensificari temporare cu viteze de 45-50 km/h, politistii rutieri reamintesc celor aflati la volan ca trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, sa efectueze fiecare manevra numai dupa o temeinica asigurare si sa mareasca distanta intre autovehicule.

De asemenea, politistii recomanda ca luminile de intalnire sa fie aprinse si ziua, pe toate categoriile de drumuri.

Politistii rutieri atentioneaza conducatorii auto si asupra pericolului pe care il poate reprezenta vantul pentru trafic.

In astfel de conditii, conducatorii auto trebuie sa reduca viteza de deplasare, sa tina ambele maini pe volan si sa se astepte la schimbari bruste de traiectorie, mai ales cand trec prin dreptul autovehiculelor de dimensiuni mari.

Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare.

Nu in ultimul rand, si pietonii trebuie sa fie foarte atenti, sa respecte regulile de circulatie si sa se angajeze in traversare doar prin locurile special amenajate si numai dupa ce se asigura ca traversarea se poate realiza in conditii de siguranta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-