Published On: lun, Oct 7th, 2013

Politistii braileni verifica legalitatea activitatilor din domeniul panificatiei

Share This
Tags

politie-pietePolitia Romana a demarat, la data de 1 septembrie a.c., o ampla actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.

In ultima saptamana au fost efectuate 82 de controale la societati comerciale si persoane fizice, fiind verificate si 92 de mijloace de transport.

Au fost constatate 3 infractiuni si 42 de contraventii.

Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor-sef Petre Toba, la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, in toata tara, controale pentru combaterea evaziunii in domeniul panificatiei, fiind efectuate controale de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie, fiind vizate inclusiv zonele in care se exporta cereale.

Astfel, in perioada 28 septembrie- 4 octombrie, la nivel national, s-au desfasurat actiuni la care au participat politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera si politie transporturi ale inspectoratelor de politie judetene.

La nivelui Inspectoratului de Politie Judetean Braila, cei 358 de politisti (dintre care 20 ofiteri de investigare a fraudelor, 292 de ordine publica si 46 rutieri), angrenati in actiune, au efectuat 174 controale, dintre care 68 la societati comerciale si 14 la persoane fizice, fiind verificate si 92 mijloace de transport.

Politistii au constatat 3 infractiuni, dintre care doua la Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, si una la Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. De comiterea acestora sunt suspectate 3 persoane, valoarea prejudiciului estimat fiind de 7.492 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 42 de sanctiuni contraventionale, dintre care 3 la Legea 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 39 la alte acte normative, in valoare totala de 18.250 de lei, si au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 13.624 de lei.

Pe timpul desfasurarii actiunii, a fost depistat in trafic P.Radian (27 de ani), din orasul Ianca, in timp ce transporta cu tirul cu semiremorca, pe DN22, in localitatea Cazasu, cantitatea de 26,2 tone de porumb boabe, fara a detine documente de insotire sau de provenienta a marfii, care apartine unei societati comerciale din Bucuresti.

In cauza s-a aplicat sanctiune contraventionala, in valoare de 3.000 de lei, iar cantitatea de porumb boabe, in valoare de 13.624 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor efectueaza cercetari, in faza actelor premergatoare, fata de G.Nicolae, din comuna Galbenu, judetul Braila, care, in perioada 2012-2013, nu a declarat venituri din vanzarea productiei agricole de pe o suprafata de 400 de hectare.

Cercetarile se efectueaza pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, iar prejudiciul urmeaza a fi stabilit.

In urma verificarilor efectuate de catre ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, la o societate comerciala cu obiect de activitate fabricarea painii, s-a constatat ca pe computerul unitatii au fost reproduse, in mod neautorizat, doua softuri.

In cauza se efectueaza cercetari fata de reprezentantii societatii, pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de Legea 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Politisti din cadrul aceluiasi serviciu efectueaza cercetari fata de I.Nicolae (59 de ani), administrator al unei societati comerciale din comuna Visani, cu obiect de activitate cultivarea terenurilor agricole, care, in perioada 2012-2013, a retinut si nu a virat la bugetul de stat, suma totala de 7.492 lei, obligatii cu retinere la sursa, reprezentand venituri din salarii.

In cauza se efectueaza cercetari, in faza actelor premergatoare, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-