Published On: mie, Oct 2nd, 2013

Politistii braileni verifica legalitatea activitatilor din domeniul panificatiei. 26 de societati au fost sanctionate

Share This
Tags

politie-piete* Politia Romana a demarat, la data de 1 septembrie a.c., o ampla actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie. In ultima saptamana au fost efectuate 63 de controale la societati comerciale si persoane fizice, fiind verificate si 237 de mijloace de transport. Au fost constatate 3 infractiuni si 26 contraventii.

Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor-sef Petre Toba, la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, in toata tara, controale pentru combaterea evaziunii in domeniul panificatiei, fiind efectuate controale de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie, fiind vizate inclusiv zonele in care se exporta cereale.

Astfel, in perioada 21- 27 septembrie, la nivel national, s-au desfasurat actiuni la care au participat politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera si politie transporturi ale inspectoratelor de politie judetene.

La nivelui Inspectoratului de Politie Judetean Braila, cei 395 de politisti (dintre care 29 ofiteri de investigare a fraudelor, 319 de ordine publica si 47 rutieri), angrenati in actiune, au efectuat 63 controale, dintre care 48 la societati comerciale si 15 la persoane fizice, fiind verificate si 237 mijloace de transport.

Politistii au constatat 3 infractiuni, dintre care 2 la Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, si una la Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. De comiterea acestora sunt suspectate 3 persoane, valoarea prejudiciului estimat fiind de 3.946 lei, iar valoarea bunurilor ridicate in vederea confiscarii este de 14.289 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 26 de sanctiuni contraventionale, dintre care 9 la Legea 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 17 la alte acte normative, in valoare totala de 18.980 de lei, si a fost suspendata/oprita activitatea a doua unitati de morarit si panificatie.

A fost depistat F.Nicolae (37 de ani), din comuna Victoria, judetul Braila, in timp ce transporta cu autocamionul si remorca, cantitatea de 26.420 de kg de porumb boabe, in localitatea Ciresu, fara a detine documente de insotire sau de provenienta a marfii.

In cauza s-a aplicat sanctiune contraventionala, conform Legii nr.12/1990 (republicata), si a fost confiscata cantitatea de porumb boabe, in valoare de 13.739 lei.

In urma verificarilor efectuate de ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, la o societate comerciala din orasul Ianca, cu obiect de activitate fabricarea painii, s-a constatat ca pe computerul unitatii s-au reprodus softuri in mod neautorizat.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Ofiteri din cadrul aceluiasi serviciu s-au sesizat din oficiu fata de P.Vasile (74 de ani), din comuna Gradistea, judetul Braila, care, in cursul anului 2013, in calitate de administrator al unei intreprinderi individuale, cu obiect de activitate fabricarea produselor de panificatie, a retinut si nu a virat la bugetul de stat suma totala de 3.946 de lei, obligatii cu retinere la sursa reprezentand venituri din salarii.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, conform Legii 241/2005.

Politistii efectueaza cercetari fata de reprezentantii unei societati comerciale din comuna Galbenu, judetul Braila, care, in perioada 2012- 2013, nu au evidentiat in totalitate productiile agricole si nu au inregistrat in totalitate veniturile din vanzarea cerealelor.

Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, conform prevederilor Legii nr.241/2005, iar prejudiciul urmeaza a fi stabilit ulterior.

Comentarii

comentariu

About the Author

-