Published On: lun, Oct 21st, 2013

Politistii au desfasurat mai multe activitati pentru siguranta elevilor

Share This
Tags

Pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in zonele adiacente a celor 290 de unitati de invatamant (11 in municipiu si 179 in judet) si pe traseele de deplasare a elevilor catre acestea, zilnic, actioneaza peste 200 de forte de ordine (125 politisti, 70 jandarmi si 12 lucratori de la Politia Locala Braila).

In ultima saptamana, fortele de ordine au efectuat, zilnic, peste 80 de patrulari in zonele adiacente unitatilor de invatamant, au participat la 14 sedinte cu cadrele didactice si au desfasurat 22 de activitati preventive la orele de curs.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice au fost constatate 24 de contraventii, toate in municipiu, 13 la Legea 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 11 la OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

De asemenea, saptamana trecuta, au fost desfasurate 18 actiuni pentru prevenirea absenteismului scolar si 8 pentru asigurarea fluentei traficului si prevenirea evenimentelor rutiere in zonele adiacente unitatilor de invatamant (3 in municipiu si 5 in judet) si pe traseele de deplasare a elevilor.

Toate unitatile de invatamant preuniversitar au fost verificate si daca sunt asigurate cu paza si s-a stabilit ca 73 dintre acestea (57 in municipiu si 16 in judet) sunt asigurate cu paza proprie (45), cu angajati ai firmelor specializate de paza (16) si cu paza mixta (12).

De asemenea, s-a constatat ca 76 sunt asigurate cu sisteme de supraveghere video (47 in municipiu si 29 in judet), 19 dintre acestea fiind in interiorul unitatilor de invatamant, 15 in exterior si 32 atat in interior, cat si in exterior. Aceste actiuni au un caracter permanent si se vor desfasura pe tot parcursul anului scolar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-