Published On: vin, Oct 4th, 2013

Peste 100 de elevi braileni sunt plini de paduchi

Share This
Tags

paduchi brailaPeste o suta de elevi au fost depistati cu paduchi si raie in scolile din judetul Braila in urma triajului epidemiologic realizat pentru evitarea raspandirii bolilor infectioase si parazitare in colectivitatile scolare, potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Braila.

“E de ajuns ca unul sa aiba si este mult din punctul meu de vedere. Nu discutam de procente, ca au fost 100 din 32000. Ideea este ca se intampla si este vorba de o stare de igiena pe care o intelegem noi fiecare, si modul in care actionam. Eu cred ca sapun si apa exista, mai mult ce sa comentez”, a declarat primarul Aurel Simionescu

Potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Braila, au fost investigate 346 de unitati de invatamant din municipiu si din judet si au fost examinati 32.137 de elevi. Peste o suta de elevi au fost depistati ca vin la scoala plini de paduchi sau chiar de raie. In plus, alte sute de copii au fost depistati cu boli transmisibile. Au fost depistate in total 465 cazuri de boli transmisibile, dintre care opt de varicela, 58 de angine (rosu in gat), 124 de pediculoza, 80 de micoze si 203 alte boli infectioase, conform datelor DSP.

Comentarii

comentariu

About the Author

-