Published On: mar, Oct 8th, 2013

Parinti in terenul de handbal. Bataie la un meci de Junioare II in Galati

Share This
Tags

poza buna parinti-netInfobraila a demarat in vara o campanie de sustinere a manifestului “Sfaturi pentru parintii jucatorilor”, prin care am incercat sa explicam parintilor jucatorilor care este rolul lor intr-un meci de handbal.

O simpla fotografie a starnit interesul multor oameni din tara. Antrenori, jucatoare, arbitrii si alti cunoscatori ai handbalului au fost de acord cu intiativa propusa si si-au exprimat punctul de vedere, mai ales dupa ce a aparut si un articol revoltator.

La mai bine de 5 luni de la demararea acestui manifest, perioada in care lucrurile pareau ca s-au linistit, un nou articol aparut in presa galateana naste un nou conflict.

In weekend la Galati a avut loc turneul de Junioare II organizat de CSS Galati. Arbitrii delegati la aceasta competitie au fost: Tofan/Basso-GL,  Stefan/Antohi-BR, Popa/Toma-GL/BR, Pupu/Stefan-GL, Mocleata/Bourceanu-GL  si  Enache/Marcu-GL.

In prima zi a competitiei lucrurile au mers normal, dar sambata un scandat monstru, lasat cu bataie, a avut loc in sala Clubului Sportiv Scolar. Dupa un meci dintre doua echipe galatene, respectiv CSS si Handbal Art, incheiat cu victoria gazdelor 27-23 s-a lasat cu injurii la arbitri si chiar cu bataie. Arbitrul delegat la acel meci , Daniel Basso a incasat un pumn de la unul dintre parinti. Conflictul a fost alimentat si de faptul ca acesta este fiul directorului de la CSS.

„Dupa terminarea meciului, parintii celor de la Handbal Art, printre care si unul de profesie politist, au inceput sa ma injure si ma ameninte ca nu mai ies viu din sala. Unul dintre ei a inceput sa tipe la copil sa-i aduca brisca. De la vorbe, s-a ajuns la violenta fizica, unul dintre ei lovindu-ma pe la spate cu pumnul in cap, sub ureche. Totul s-a petrecut sub ochii fiicei mele, in vârsta de opt ani, care apoi mi-a spus ca nu mai vrea sa mai calce vreodata intr-o sala de sport. Am chemat jandarmii, altfel nu stiu cum s-ar fi terminat totul”, a povestit Daniel Basso, pentru viata-libera.ro.  De asemenea, acesta a precizat ca si-a scos certificat medico-legal pe baza caruia intentioneaza sa depuna plangere penala.

Gabriela Artene, antrenoarea de la Handbal Art sustine ca acuzatiile ce i-au fost aduse de arbitru sunt total nefondate. „Din start, precizez ca dezaprob total un astfel de comportament al celor care au asistat la meci. Sunt antrenor si cadru didactic, astfel de scene nu ne ajuta deloc in educatia sportivilor, dimpotriva. O sa am o discutie cu parintii care au fost implicati si o sa le cer sa nu mai vina la meciuri. In ceea ce ma priveste, exista inregistrarea video a partidei, sunt martori, antrenorul Relu Drutu chiar de la CSS, profesorul Eugen Bastiurea, care pot confirma ca nu a fost nimic instigator. Dimpotriva, m-am interpus intre ei cu riscul de a incasa eu vreun pumn, asta e instigare? N-am avut nicio obiectie la arbitraj, nicio acuzatie, ne-au invins pentru ca au fost mai buni”, a spus Artene.

Manifestul demarat de Infobraila a inceput in luna mai a acestui an si va continua cat va fi nevoie.

O simpla fotografie a starnit interesul multor oameni din tara. Antrenori, jucatoare, arbitrii si alti cunoscatori ai handbalului au fost de acord cu intiativa propusa si si-au exprimat punctul de vedere, mai ales dupa ce a aparut si un articol revoltator. –  Parinti In Terenul De Handbal. Antrenorii, Arbitri Si Jucatorii Se Revolta – Partea A II-A

Mai multi antrenori din tara si-au exprimat parerea in ceea ce priveste acest manifest si au povestit pentru Infobraila cum stateau lucrurile in urma cu ani de zile, si cum stau lucrurile astazi. - VIDEO EXCLUSIV: Parinti In Terenul De Handbal. Antrenorii, Arbitri Si Jucatorii Se Revolta – Partea A III-A

Tot mai multi parinti isi indreapta copii catre un sport, si prin minihandbal, sau handbalul juvenil, de la o zi la alta apar tot mai multi tineri talentati, dornici de performanta. Handbalul, ca orice sport de echipa, reprezinta pentru multi, familia de dincolo de usa casei. Prieteniile, relatiile dar si viitorul, se fac acolo, pe teren, unde ar trebui sa uiti de familie, si sa te axezi pe ceea ce ai in acel moment, mingea si sansa de a ajunge mare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-